El pressupost del Govern manté l’actuació als camins de Gallecs

Les inversions al Vallès Oriental cauen el 50% respecte a l'any passat

Societat

La proposta de pressupostos de la Generalitat per a 2011 manté una partida de 767.141 euros per a la polèmica actuació a diversos camins de Gallecs, criticada per diverses entitats mediambientalistes. Amb tot, el pressupost del Govern redueix a la meitat respecte 2010 la inversió real al Vallès Oriental, de manera que suposa uns 41,5 milions.

El document que planteja el govern convergent preveu una inversió a Mollet d’uns 5,4 milions d’euros, dels quals 5 són per liquidar les obres de construcció del nou Hospital, ja enllestides l’any passat, i 150.000 per a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. També hi ha una partida per finalitzar els treballs de la Residència de Disminuïts Psíquics, una infraestructura que fa mesos que ha finalitzat, però que no s’ha posat en funcionament. Pel que fa a Parets, la inversió més important és per a l’escola Pompeu Fabra, un projecte també iniciat. Martorelles i Santa Maria no tenen cap inversió prevista, mentre que Sant Fost rebrà una partida per millorar la B-500 i una altra per als treballs previs del túnel de la Conreria.

TURULL DEFENSA L'AUSTERITAT
El diputat de CiU del Vallès Oriental, Jordi Turull, ha defensat l’austeritat dels pressupostos de la Generalitat per a aquest any i ha indicat que aquesta haurà de ser també la característica dels de 2012. Amb tot, no descarta que a banda d’aquesta previsió, la comarca pugui rebre altres inversions pendents de les negociacions amb Foment per al desdoblament de la línia ferroviària Montcada-Vic. Turull critica també l’actuació del PSC i demana “responsabilitat i coherència” en la posició davant els comptes generals del govern.

CRÍTIQUES DEL PSC
Per la seva part, el diputat vallesà del PSC, Jordi Terrades, considera que la proposta convergent per a 2011 suposa els pitjors pressupostos de la comarca dels darrers 9 anys. “Tenim un 5,3% de la població de Catalunya, mentre que el pes de les inversions al Vallès Oriental és del 2,4% del total”, denuncia Terrades, que considera els comptes injustos i demana que el nou Hospital de Mollet tingui els recursos necessaris. El Parlament iniciava el debat dels pressupostos generals de la Generalitat per a 2011 dimecres.  PSC, ICV-EUiA, ERC, SI i C’s hi van presentar esmenes a la totalitat

Edicions locals