Es presenta el projecte cooperatiu EcoXarxa Baix Vallès

La iniciativa fomenta, entre altres, l'agricultura ecològica

Societat

Un grup de persones compromeses amb l'ecologia i la consciència social es presentaven la setmana passada al Casal de Mollet. Es tracta de l'EcoXarxa Baix Vallès, un grup que actua com una cooperativa d'intercanvi de bens, serveis i coneixement i que, entre altres coses, vol fomentar l'agricultura ecològica, l'autogestió i l'autofinançament, el consum ecològic i els projectes. Aquesta organització, que ja ha tingut éxit a les terres del Penedès, va donar-se a conéixer a Mollet per tal d'ampliar horitzons cap a altres territoris de Catalunya i captar seguidors.

En una sala d'actes força plena, van comparéixer Guillem Tendero, representant de l'Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya (ASAC) i Joan Carles Isern, encarregat d'explicar els èxits que es van aconseguir al Penedès. Tendero, que va parlar primer, va explicar els objectius de la seva associació: "Som un grup de gent que lluita per que el dret a l'alimentació sigui present", explicava. "Actualment no hi ha democràcia alimentària. Un grup de multinacionals, com Carrefour, controla tot el mercat de producció i distribució de menjar. Això afecta a tots els petits comerciants i agricultors, que veuen com la seva situació empitjora progressivament, i als consumidors, que no poden menjar el que necessiten ni el que demanen". Tendero, a més, va explicar que l'ASAC "dóna impuls a l'agricultura ecològica, als productes naturals que no estan manipulats".

Al seu torn, Joan Carles Isern va explicar als assistents els éxits de la campanya de la cooperativa al Penedès: "Fa un any vam engegar una campanya solidària que es basava en projectes socials, com el de la construcció d'habitatges, fires d'intercanvi o moneda social. Vam animar a la gent dels pobles a participar de la nostra iniciativa i va ser tot un éxit ja que vam registrar un bon nombre de gent que es va apuntar a la cooperativa per rebre informació dels nostres moviments". I va ser aqui quan Isern va afirmar que "des de llavors, la nostra idea ha sigut i és obrir nous territoris per poder captar tota la gent interessada possible".

Edicions locals