Els Mossos tanquen la investigació sobre l'incendi que va provocar el vessament tòxic al Besòs

Ara, la Fiscalia de Medi Ambient estudia l'atestat de gairebé 6.000 folis per posicionar-se sobre el cas

Societat

| Eduard Batlles

Montornès del Vallès

Els Mossos d'Esquadra han conclòs la investigació policial sobre l'incendi a la planta de Ditecsa de Montornès del Vallès, que va ocórrer fa gairebé un any. Ara, el cas es troba en mans de la Fiscalia de Medi Ambient que està estudiant quin serà el seu posicionament al respecte.

Segons ha informat la Fiscalia, els Mossos d'Esquadra han finalitzat recentment la investigació policial sobre l'incendi a la planta de reciclatge a Can Bosquerons, que va provocar un important vessament de productes tòxics al riu Besòs.

L'atestat presentat a la Fiscalia provincial de Medi Ambient de Barcelona compta, segons fonts de la Fiscalia,, amb gairebé 6.000 folis que "s'estan estudiant amb deteniment pel fiscal delegat de Medi Ambient", apunten. Un cop finalitzi l'estudi de l'atestat, la Fiscalia prendrà un posicionament sobre el cas.

Un any d'investigació

Hores després de l'incendi, el fiscal coordinador de delictes contra el medi ambient, urbanisme i patrimoni històric va obrir diligències d’investigació per la contaminació ambiental generada per l'incendi. La Fiscalia responia així a la petició de col·lectius de protecció del medi ambient com Ecologistes en Acció i Mollet pel Futur que demanaven a l'òrgan judicial que actués d'ofici per "determinar les responsabilitats i sancions pertinents pel delicte sobre el medi ambient i la salut de les persones atesos els indicis evidents".

Aquests col·lectius consideraven que els efectes sobre la salut de les persones i sobre la biodiversitat del Besòs han estat molt greus i exigeixen a les administracions competents que "avaluïn els efectes sobre la qualitat de l'aire i la conca del Besòs i prenguin les mesures necessàries per a recuperar el bon estat atmosfèric i de la qualitat del riu".

Durant gairebé un any, l'Àrea Central de Medi Ambient de Barcelona del cos de Mossos d'Esquadra hi ha estat treballant en el cas, que ara queda en mans de la Fiscalia.

Edicions locals