InnoCámaras i TICCámaras comencen a rodar a la comarca per fomentar la innovació i la transformació digital

Els programes pretenen donar suport a projectes de PIMES i autònoms de Granollers, Montmeló, Vilanova i Montornès

Economia

Innocámaras i TICCámaras comencen a rodar a la comarca per fomentar la innovació i la transformació digital
Innocámaras i TICCámaras comencen a rodar a la comarca per fomentar la innovació i la transformació digital

La Cambra del Vallès Oriental i el servei de promoció econòmica de l’Ajuntament de Granollers, Granollers Mercat, treballen conjuntament des del passat mes de juliol per donar suport a projectes d’innovació i transformació digital d’autònoms i PIMES ubicades a Granollers, Montmeló, Vilanova del Vallès i Montornès del Vallès.
 

Ambdues entitats van acordar col·laborar per posar en marxa al territori el programa d’InnoCámaras i TICCámaras amb l’objectiu d’oferir assessorament i diagnosi personalitzat a les empreses, així com subvencions directes a la implantació de projectes d’innovació i digitalització.

Els projectes a implantar que poden rebre ajudes del programa Innocámaraspoden ser d’innovació en productes o serveis com nous dissenys de productes, estudis de nous materials...; en processos com ara estudis d’aplicació de lean manufacturing, redefinició del lay-out de la planta, optimització de magatzems, millora sostenibilitat ambiental d’un procés; en gestió empresarial com ara un nou pla estratègic o de màrqueting o de comercialització, projectes d’imatge gràfica i d’embalatges de nous productes, primera Implantació d’ISO, etc. Com a novetat, també s'incorporen projectes per adaptar-se a la nova situació creada per la Covid-19, com l’adaptació d’espais de l’empresa o la millora de la seguretat sanitària.

Mentre que del programa TICCámaras els projectes subjectes a ajuts i suport poden ser comerços electrònics, de màrqueting digital o eines que ajudin a millor la competitivitat i productivitat de les PIME.

Com participar

La presentació formal de sol·licituds ja està oberta a través dels següents enllaços: programa Innocámaras i programa TICCámaras. El termini finalitzarà el 30 de novembre o fins a exhaurir el pressupost de les convocatòries. El finançament dels programes prové dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

El desenvolupament del contingut dels programes es divideix en dues fases. En la primera, el servei d’empresa de Can Muntanyola col·labora en la difusió del programa i el servei TIC o d’Innovació de la Cambra realitza un assessorament individualitzat gratuït per detectar àrees prioritàries de millora i així elaborar recomanacions d’innovació o digitalització

Mentre que durant la segona fase es fa la implantació de solucions. Les empreses d’acord amb la diagnosi feta trien quin proveïdor s’encarrega del pla personalitzat d’implantació. El finançament de l’import elegible d’aquesta fase és aportat en un 40% per FEDER i un 60% per l’empresa.

Edicions locals