L'Ajuntament instal·larà càmeres per controlar l'accés al carrer Major

El sistema reconeixerà els vehicles amb permís d'entrada amb la lectura de matrícules

Societat

L'Ajuntament instal·larà càmeres per controlar l'accés al carrer Major
L'Ajuntament instal·larà càmeres per controlar l'accés al carrer Major

L'Ajuntament posarà en marxa en els pròxims mesos un nou sistema de control d'accés de vehicles al carrer Major i als carrers adjacents, per garantir que aquests siguin trams cent per cent per a vianants.

L'accés de vehicles a aquests carrers ja estava restringit als residents per mitjà d'un sistema de pilones que pujaven i baixaven amb comandament a distància. Segons reconeix el regidor de Noves Tecnologies, Jordi Delgado, aquest sistema de pilones "està donant molts problemes i algunes s'han anat avariant", diu.

Per aquest motiu, el govern local ha optat per un nou sistema "menys invasiu a la via pública i amb menys cost de manteniment", apunta Delgado. Es tracta d'una  solució  basada  en  videocàmeres  lectores  de  matrícules, que permeten contrastar les matrícules llegides de forma automàtica pel sistema i contrastar-lo amb una base de dades de vehicles amb accés permès. "L'Ajuntament disposarà d'un llistat amb totes les matrícules dels vehicles que tinguin permís per accedir a la zona", explica Delgado. En cas que no es disposi d’aquest  permís l’administració podrà executar les sancions corresponents, ja que els avisos d'accés arriben a la Policia Local. Segons el regidor, en els últims temps i malgrat la senyalització, s'havia relaxat l'aplicació de la normativa.

Es preveu la instal·lació de videocàmeres a quatre punts d'accés:   al carrer Major amb Onze de Setembre; a la cruïlla de Sant Isidre amb Riu Mogent; al passatge de l'Ajuntament amb Jacint Verdaguer, i al carrer Major amb la rambla Sant Sadurní.

El projecte està actualment en exposició pública i Delgado espera que al novembre es pugui contractar l'empresa que executi les obres. La previsió és poder posar en marxa el sistema en fase de proves a finals d'any i que estigui totalment implementat al febrer. L'Ajuntament farà una campanya informativa entre el veïnat abans de la seva implantació.

Edicions locals