Montornès aposta per la joventut i inaugura el centre juvenil Sputnik

El nou espai neix amb l'objectiu d'esdevenir un veritable pol de la vida comunitària del jovent montornesenc

Societat

Montornès aposta per la joventut i inaugura el centre juvenil Sputnik
Montornès aposta per la joventut i inaugura el centre juvenil Sputnik

Montornès inaugurava dijous a la tarda el centre Juvenil Sputnik, un espai que neix amb l'objectiu d'esdevenir un veritable pol de la vida comunitària del jovent montornesenc. La tasca que s'hi durà a terme complementarà i ampliarà la que es desenvolupa des de fa anys al Centre Juvenil Satèl·lit, a Montornès Nord.

L'acte va començar a les 17.30 h amb una visita guiada per les instal·lacions i va acabar amb els parlaments a càrrec de l'alcalde de Montornès, José A. Montero; del regidor de Joventut, Sergio Carrillo Quintanilla; del cap de l'Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, Oriol Fernández, i de la coordinadora territorial de Joventut a Barcelona de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, Laura Ribalaiga.

Una inauguració que per a l'alcalde suposa la culminació d'una "fita dissenyada amb la participació de molts joves del municipi que necessitaven i reclamaven un equipament com aquest". Segons Montero, amb aquest equipament "comença una nova etapa" amb la qual es mostra convençut que "es crearan i posaran en marxa molts projectes i moltes il·lusions".

Per la seva banda, el cap de l'Oficina del Pla Jove de la Diputació felicitava el Consistori per aquest projecte i "pel concepte d'equipament com a motor de les polítiques de joventut".  "Aquí hi ha molta estima i especialment per la ciutadania jove que donades les situacions en què ens trobem sempre acaben sent els damnificats de les polítiques en general", afegia la coordinadora territorial de Joventut a Barcelona.

Un espai sostenible

El nou espai disposa de 500 m² distribuïts en dues plantes que inclouen espais per a la gestió, una sala polivalent amb accés a terrassa, sala d'estudis, sala taller i diversos espais exteriors per poder fer-hi espectacles i desenvolupar-hi activitats artístiques.

L'equipament també acollirà el Gastrobar, una iniciativa del departament d'Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç, per a l'impuls de projectes cooperatius d'economia social i solidària.

L'edifici que acull l'Sputnik ha estat concebut des de l'inici com una infraestructura ecològica i eficient i compta amb la qualificació energètica A. En el seu disseny i execució s'ha incidit en aspectes diferencials pel que fa als aïllaments, materials utilitzats i a l'aprofitament energètic. Així, una part important dels materials constructius són reciclats i compten amb l'etiquetatge de producte sostenible. L'edifici compta amb plaques solars fotovoltaiques i amb un sistema informatitzat de control de consums (d’aigua i electricitat) i de nivells de CO₂ per garantir la qualitat de l’aire interior

Edicions locals