La Viñallonga presenta les quartes postres de la festa major, on hi predomina la mandarina, la llimona i l'alfàbrega

Ja es poden provar a la pastisseria montornesenca aquestes postres que tornen a ser "baixes en greixos i en sucres"

Cultura

Carlos Borrego, José A. Montero i Jaume Viñallonga, darrere de les postres de la festa major
Carlos Borrego, José A. Montero i Jaume Viñallonga, darrere de les postres de la festa major

Aquest dimecres s'han presentat les postres de la festa major de Montornès a la pastisseria Viñallonga. Es tracta de la quarta edició d'aquesta iniciativa organitzada per la Penya Pere Anton. Les postres es podran comprar a la pastisseria montornesenca durant els pròxims dos o tres mesos.

El pastisser Jaume Viñallonga ha explicat que les postres d'enguany mantenen la tendència d'altres anys en el fet que són "baixes en greixos i en sucres". Es tracta, d'una banda, d'un pastisset amb una base de crema d’ametlla, que inclou compota de mandarina i una ganache muntada de llimona i alfàbrega, amb un toc cruixent d’avellanes. A més, per segon any consecutiu, el pastisser ha reinterpretat les postres en forma de croissant.

Viñallonga ha assenyalat que el va sorprendre el sabor de la seva nova creació: "Normalment quan fem postres tenim una idea al cap de com quedarà, però no pensava que fos tan sorprenent. L'alfàbrega en infusió i repòs potencien el gust i no esperava que fos tan suau i tan bo".

El pastisser també hi ha afegit, pel que fa a la seva participació en la festa major: "Ens sentim molt contents sempre que ens ve aquesta proposta i tenim ganes de continuar-hi".

Per la seva banda, el president de la Penya Pere Anton, Carlos Borrego, ha assegurat que des de la colla estan satisfets "per repetir les postres un altre any" i ha valorat que en el context actual, "després d'uns mesos complicats per la Covid", aquesta iniciativa és "un suport al comerç local, en aquest cas a la pastisseria Viñallonga". Sobre el pastisser, també ha asseverat que "sempre fa unes postres magnífiques".

Per últim, l'alcalde, José A. Montero, ha conclòs apuntant que "és important que els veïns identifiquin les postres com un element important de la festa major, que n'estiguin a l'espera i que hi vinguin aquests dies a provar-les".

Edicions locals