Mercedes Jiménez, regidora de Cultura: 'De les activitats de la festa major hi viu molta gent'

L'Ajuntament montornesenc reivindica la importància de seguir programant esdeveniments, amb les mesures de seguretat

Cultura

Mercedes Jiménez, regidora de Cultura: 'De les activitats de la festa major hi viu molta gent'
Mercedes Jiménez, regidora de Cultura: 'De les activitats de la festa major hi viu molta gent' | Aj. Montornès

Sergio Carrillo

Aquest cap de setmana se celebrarà la festa major de Montornès, que tirarà endavant malgrat el coronavirus, però amb el convenciment que cal seguir programant esdeveniments i que la cultura és segura, després que el programa Montornès obert per vacances hagi anat "genial". Així ho assegura la regidora de cultura, Mercedes Jiménez, qui apunta que el programa cultural d'estiu "ha tingut molt bona acceptació per part de la ciutadania".

Jiménez explica que l'organització de la gresca ha anat "de la mà del departament de Salut, que és qui ens pauta fins a on podem arribar", i assenyala que les mesures a prendre en totes les activitats són les ja conegudes per tots: "distància, mascareta i gel".

Pel que fa a les crítiques que també apareixen pel fet d'aplegar gent tot i la pandèmia, la regidora reivindica que "la cultura és una part de la nostra vida quotidiana i no l'hem de deixar de banda, sinó que hi hem d'afegir el nostre granet de sorra". També recalca que "d'aquestes activitats hi viu molta gent, que també han de treballar, que han de viure".

Malgrat tot, l'Ajuntament va pensar a canviar el nom de l'esdeveniment i que s'anomenés Cap de setmana cultural, però la resposta de les entitats va ser: "No! És una festa major diferent, però és festa major".

400 persones als concerts

En la línia dels esdeveniments de l'estiu, el consistori montornesenc ha "prioritzat espais tancats". En aquest sentit, després d'analitzar "de quins espais disposàvem dins del poble on poguéssim encabir més gent i que fossin segurs", s'ha optat com a localitzacions pel pati de l'escola Palau d'Ametlla, el Sorralet, Can Xerracan i el pàrquing de Les Vernedes.

Aquest darrer espai acollirà, com així ha estat els darrers anys, els concerts de la festa. Enguany, però, es tancarà tota l'àrea, una decisió que ja s'havia pres abans de l'esclat de la Covid-19. "En acabar la festa sempre fem una reunió de valoració i l'any passat vam decidir que estaria bé fer un tancament de la zona perquè fos més segura", assevera la regidora.

El pàrquing de Les Vernedes serà la localització amb un major aforament, d'unes 400 persones per als concerts i d'unes 300 per a les actuacions adreçades als infants. En tots casos, són les xifres que l'enginyer municipal ha valorat comptant que tots els espectadors hi han de ser asseguts a les cadires i mantenint la distància entre els seients.

Sense cremada de l'Ajuntament

Malgrat que hi hagi festa major, no totes les activitats habituals hi tindran cabuda. Una de les activitats que no es podrà gaudir serà la cremada de l'Ajuntament, que es fa els divendres a la nit després del pregó. "És una de les activitats més demandades, però no podem fer aquesta crida de gent, per seguretat", diu la regidora de Cultura, Mercedes Jiménez. Una altra activitat "que també és molt nombrosa i molt estimada pel poble" i que tampoc es podrà realitzar és la batalla dels gegants. "Normalment hi encabim molta gent, però la plaça és molt petita, i enguany només hi podrien entrar molt poques persones i no seria just per a la resta de ciutadans", assegura la regidora.

Actes presencials reservant entrades

Totes les activitats presencials requereixen reserva d’entrada a entrades.montornes.cat, tot i ser gratuïtes. A més, la majoria funcionen amb seients assignats. D'altra banda, només hi haurà servei de barra al pàrquing de Les Vernedes als concerts de Valira, Roba Estesa i Joan Mirock, i al xou Calladitas estáis más guapas.

Edicions locals