Més de 2.600 alumnes comencen el curs a Montornès sota els protocols de seguretat

L'Ajuntament reforça la presència de policia a les entrades i sortides de les escoles i el servei de neteja

Societat

Més de 2.600 alumnes comencen el curs a Montornès sota els protocols de seguretat I FOTO: Ajuntament de Montornès
Més de 2.600 alumnes comencen el curs a Montornès sota els protocols de seguretat I FOTO: Ajuntament de Montornès

Més de 2.600 alumnes començaven aquest dilluns del curs escolar a Montornès acomplint les mesures i protocols de seguretat que s'han acordat per prevenir els contagis de Covid i que recullen els plans d'obertura que cada centre ha elaborat.

En concret, el curs l'han començat 1.620 alumnes d'Infantil i Primària, i 907 a ESO i Batxillerat. També hi ha entorn d'una seixantena d'alumnes als cicles formatius de grau mitjà i 24 al Pla de Transició al Treball.

Els plans d’obertura elaborats durant aquest estiu, i que s'han hagut d'anar adaptant a les mesures que adoptava la Generalitat, recull, entre altres, l’organització dels grups estables, del menjador, de l'espai d'esbarjo i de les entrades i sortides als centres. En aquest sentit, s'ha decidit esglaonar les entrades i sortides i s'han diversificat els accessos a les instal·lacions de cada centre per evitar aglomeracions. També per evitar concentracions de gent en horaris puntuals com les entrades i sortides de les escoles, s'han pres mesures addicionals de mobilitat com la restricció del trànsit al Camí de la Justada que ha de servir per evitar aglomeracions de persones i vehicles als accessos de l'Escola Mogent i de l'Institut Marta Mata. L'Ajuntament també ha reforçat els dispositius policials a les entrades i sortides dels centres educatius així com el servei de neteja de les escoles de primària.

Els plans d'obertura també tenen previst el pla de treball del centre en cas de confinament i el protocol d’actuació davant de casos COVID. Els centres educatius, l’Ajuntament i el CAP es coordinen per aplicar aquest protocol amb el qual les direccions dels centres tindran com a referent una gestora Covid d'atenció a escoles que, en cas necessari, els posarà en contacte amb la infermera de salut-escola que tinguin assignada.

Entre les mesures excepcionals preses hi ha també el trasllat de les classes teòriques del PTT al nou equipament juvenil Sputnik, que permetrà complir les condicions d'aforament necessàries. 

D'altra banda, la Llar d’Infants Pública El Lledoner va començar el curs el 9 de setembre, amb 69 alumnes amb mesures addicionals per garantir la seguretat de l'alumnat, entre les quals, l'ús de guants per part de l'equip professional durant les tasques de cura, com el canvi de bolquers, la substitució de les tovalloles personals per material d'un sol ús, i l'ús de llençols personals per a la migdiada i la desinfecció dels matalassos. A més s'han adaptat i dividit els espais i s'han establert torns.

L'Escola de Música reduirà ràtios

L'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre, començarà el curs el 22 de setembre amb 227 alumnes de música, 38 de dansa i 67 de teatre. Enguany es reduiran les ràtios dels grups d’alumnes per garantir la distància i es traslladaran les classes de teatre, dansa i grups de música al Teatre Margarida Xirgu per poder disposar d’espais més amplis.

Edicions locals