Montornès celebra la Diada amb mesures per la Covid, però sense oblidar les tradicions

Un centenar de persones van assistar a l'acte que es va fer als jardins de l'Ajuntament

Societat

Montornès celebra la Diada amb mesures per la Covid, però sense perdre les tradicions
Montornès celebra la Diada amb mesures per la Covid, però sense perdre les tradicions | Aj. Montornès

Els jardins de l'Ajuntament van acollir un any més l'acte institucional de la Diada a Montornès. Una jornada que a diferència d'altres anys, va comptar amb mesures per evitar les aglomeracions per tal de prevenir la propagació de la Covid-19.

Seguint les recomanacions de l'organització, que havia demanat la participació d'un màxim de dues persones per entitat, l'acte va comptar amb l'assistència d'un centenar de veïns i veïnes, així com els representants de les associacions i les formacions polítiques. A més es va perimetrar la zona i es va proporcionar gel hidroalcohòlic als i les assistents abans d'accedir al recinte.

La commemoració va començar, com ja és tradició, amb la interpretació de El Cant de la Senyera, a càrrec de la Cobla Foment del Montgrí, mentre dos representants del cos de la Policia Local s’encarregaven de la hissada de la bandera.

L’Esbart Dansaire de Montornès va seguir posant el toc musical al matí amb la interpretació del Ball de l’Homenatge. La presidenta de l’entitat, Anna Boné, i el músic local Dani Garrido a la gralla van interpretar la dansa per tercer any consecutiu.

Després de les 17 ofrenes florals, l’alcalde, José A. Montero, va llegir el manifest, subscrit pels grups municipals de Montornès en Comú, el Partit dels Socialistes, Més per Montornès, el Partit Popular i Montornès per la República – Primàries Catalunya. Ciutadans va ser l'única formació que no s'hi va sumar. Mentre que a l'acte institucional, un any més, tampoc hi va haver representació del Partit Popular.

Aj. Montornès

Enguany la coral i l’esbart de la Societat Coral La Lira no van poder oferir la seva tradicional actuació en directe. Tanmateix, en els darrers dies el cor de Marta Dosaiguas va publicar un vídeo interpretant la cançó Agafant l’horitzó, de Txarango, enregistrat especialment per a l’ocasió.

Tampoc va ser possible la ballada de sardanes. Així i tot, part de les persones assistents van rememorar temes com El Meu Montornès, de l’autor Jordi Molina amb lletra de Pilar Casilla i adaptació per a coral i piano de Carles Rosat, a partir del concert de sardanes amb la Cobla Foment del Montgrí, que va posar el punt final a la Diada d'enguany.

Edicions locals