Dues dotzenes d'activitats per celebrar la festa major de Montornès

Els principals esdeveniments se celebraran del 18 al 21 de setembre i per assistir-hi als presencials cal reservar el tiquet prèviament

Dues dotzenes d'activitats per celebrar la festa major de Montornès
Dues dotzenes d'activitats per celebrar la festa major de Montornès

Aquest mes de setembre se celebra la festa major de Montornès, que acollirà els principals actes entre el 18 i el 21. En total s'han programat 24 activitats, algunes d'elles presencials i d'altres virtuals o per realitzar o gaudir des de casa. Pel que fa a les presencials, totes elles tenen un aforament limitat i per assistir-hi caldrà reservar plaça al portal entrades.montornes.cat.

Les mesures preventives per evitar contagis han obligat a descartar esdeveniments multitudinaris i emblemàtics com la cremada de l’Ajuntament, el Correfoc o la Dansa de la Batalla. Amb tot, la Colla de Geganters i el Ball de Drac i Diables han programat algunes activitats que ajudaran a mantenir la flama de la tradició. Així, el dia 18 de setembre, el pregó de festa major, que anirà a càrrec de la xarxa de voluntariat #CuidemnosMontornès i es durà a terme al pati de la nova escola Palau d'Ametlla, anirà acompanyat d'un petit castell de focs. El diumenge 20, la Colla de Geganters convidarà a reviure l'emoció de la Dansa de la batalla del 2019 a través del seu canal de Youtube.

Pel que fa a la xarxa de voluntariat #CuidemnosMontornès, no només seran les protagonistes del pregó, sinó que també seran el centre de l'exposició Teixint solidaritat, que es podrà visitar a Can Saurina del 17 al 20 de setembre. 

Enguany també es trobaran a faltar la fira d'atraccions i les tradicionals casetes al recinte firal, però sí que hi haurà concerts, com els que oferiran Valira, Roba estesa, Joan Mirock, l'Orquestra Maravella i la montornesenca Ariana Zar. També hi haurà lloc per al teatre amb els espectacles Calladitas estáis más guapas show, Como en casa de uno... en ningún sitio, de Santi Rodríguez, i Monòlegs Big Van Ciència.

Perquè els espectacles puguin arribar al màxim de públic possible, i tal com es va fer per les festes de Sant Joan, hi haurà retransmissions a través de Vallès Visió i del canal de Youtube de l'Ajuntament.

Per últim, també cal destacar que l'Esplai Panda ha reinventat la seva tradicional Moguda, perquè les famílies i els més petits es puguin divertir de forma segura, i el 19 de setembre oferirà activitats amb la participació de Xarop de Canya.

Una festa major "amb totes les garanties"

La festa major d'enguany s'ha hagut d'adaptar, en programació i forma, per tal de complir "escrupolosament les normatives relacionades amb la Covid-19". Així que totes les activitats presencials, tot i ser gratuïtes, requereixen reserva prèvia d’entrades. Es poden obtenir en línia a través del portal entrades.montornes.cat o presencialment al Casal de Cultura, a partir del dia 9 de setembre en hores concertades. 

Els actes i espectacles presencials es realitzaran en recintes tancats, amb control d’aforament, per garantir les distàncies de seguretat. És obligatori l’ús de mascareta i la desinfecció de mans. La major part de les activitats s'han previst amb el públic assegut.

Edicions locals