El ple de Montmeló rebutja per unanimitat que es prorrogui la concessió de l'AP-7

També reclama que no s'augmenti el preu dels peatges de l'AP-7 i de l'AP-2

El ple de Montmeló va rebutjar per unanimitat, en la sessió de finals de juliol, la pròrroga o ampliació de les concessions de les autopistes AP-2 i AP-7.

Concretament, la moció presentada per ERC i que va comptar amb el suport de tots els grups polítics, insta al govern espanyol a no prorrogar en cap cas les concessions de l'AP-2 i l'AP-7, així com no ampliar les tarifes i preus dels peatges de l'AP-7 i de l'AP-2 al llarg de la concessió vigent fins a l'1 de setembre de 2021. També reclama fer efectiu el rescat de les autopistes esmentades en el termini establert en les concessions vigents.

Tot plegat arriba després que el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana tanqués la porta, l'abril passat, a compensar les empreses concessionàries que exploten la gestió de les autopistes, i que dos mesos després el govern espanyol autoritzés per decret llei que aquestes empreses puguin demanar a l'Estat una pròrroga en els contractes de concessió per compensar les pèrdues ocasionades per les mesures per frenar l'expansió de la pandèmia durant l'estat d'alarma.

A Catalunya aquesta mesura podria afectar a les concessions del tram d'AP-7 comprès entre Cambrils i La Jonquera –amb pas per la comarca– i del tram de l'AP-2 entre El Vendrell i Lleida. En tots dos casos, el contracte amb Abertis expira l'1 de setembre de 2021, però amb el nou decret es podria allargar.

Des de l'Ajuntament de Montmeló apunten que "la finalització de les concessions de l'AP-2, en els trams Mediterrani-Saragossa, i de l'AP-7, en els trams de Tarragona-Alacant i Tarragona-La Jonquera, suposen una gran oportunitat per desfer l'embolic viari català i per apostar definitivament per un model de mobilitat sostenible en el qual els catalans i catalanes no hagin d'estar pagant mitjançant peatges infraestructures que ja han estat sobradament amortitzades per unes concessionàries que han rebut beneficis milionaris".

Edicions locals