L'Ajuntament substitueix 75 fanals de la Bòbila per lluminàries LED

La previsió és que el consum elèctric es redueixi en un 70%

Societat

L'Ajuntament substitueix 75 fanals de la Bòbila per lluminàries LED
L'Ajuntament substitueix 75 fanals de la Bòbila per lluminàries LED | FOTO: Ajuntament de Montornès

L'Ajuntament de Montornès ha dut a terme una actuació al sistema d'enllumenat del barri de la Bòbila, que ha comportat el canvi de les actuals lluminàries de vapor de mercuri a tecnologia LED.

L'actuació, que s'ha executat en els darrers dies, ha suposat la renovació de 75 punts de llum del barri, unes noves lluminàries, de tecnologia LED, que substitueixen les anteriors de vapor de mercuri. Fonts municipals asseguren que amb el nou model, el consum elèctric es veurà reduït en un 70 %.

L’actuació, que s'emmarca en l'execució del Pla director de la millora de les instal·lacions d’enllumenat públic de Montornès, afecta trams i vies com el passatge d’Aragó, el passatge de La Bòbila i els carrers del Molí, de Rafael Alberti, de Sant Miquel i de Tarragona. L’empresa ISP ha realitzat les obres per un import de 47.228,89 €.
 
El Pla director de la millora de les instal·lacions d'enllumenat públic de Montornès s'aprovava la primavera del 2019. Aquest pla contempla el canvi d’unes 1.300 lluminàries i la reducció de la potència d’un 75% a un 71%. La inversió es preveia en 1,3 milions d'euros i l'estalvi anual en uns 38.000 euros.

Edicions locals