L'Ajuntament negocia la pacificació de la BV-5001 al seu pas per Montornès

El govern local i la Diputació estudien mesures per millorar la seguretat i reduir la velocitat dels vehicles

Societat

L'Ajuntament negocia la pacificació de la BV-5001 al seu pas per Montornès
L'Ajuntament negocia la pacificació de la BV-5001 al seu pas per Montornès

El govern montornesenc està negociant amb la Diputació de Barcelona diferents mesures per pacificar el trànsit a les avingudes Barcelona i Onze de Setembre, el tram de la carretera BV-5001 que passa pel nucli urbà del municipi.

El gran volum de trànsit que hi circula i les altes velocitats en alguns dels trams són els principals arguments que l'Ajuntament de Montornès posa sobre la taula per reclamar a la Diputació, que és el titular de la via, actuacions que millorin la seguretat tant de vehicles com de vianants. "És una via per on passen molts vehicles i travessa el centre del municipi. Cal que qui té les competències prengui mesures", apunta la regidora de Mobilitat, Ana Madrona.

Així doncs, govern municipal i Diputació treballen algunes d'aquestes mesures que es podrien implementar a curt termini. Una de les actuacions seria la instal·lació d'un pas de vianants a la rotonda d'entrada de la població en la intersecció amb l'avinguda d'Ernest Lluch (la rotonda de l'ametlla). "És un punt on cada cop hi ha més mobilitat de vianants i cal fer accions per garantir-ne la seguretat", diu Madrona.

Un altre punt que s'està estudiant és el del pas de la carretera per la zona de Can Parera. "El radar de control ens indica que allà els vehicles van a velocitats molt per sobre de les permeses", indica Madrona, que explica que han demanat alguna mesura per reduir aquesta velocitat, tot i que encara es desconeix quina serà l'actuació concreta que farà la Diputació.

Edicions locals