La demanda d'ajuda a Càritas Montornès creix un 70% per la Covid-19

L'entitat depenent de les parròquies de Sant Sadurní i del Carme atén més de 380 persones regularment

| Càrites Montornès

La demanda d'ajuda a les parròquies de Montornès continua creixent a conseqüència de la crisi de la Covid-19. En concret, les peticions de suport a Càritas s'han incrementat un 70% i l'entitat ja atén de forma regular 388 persones.

"És una situació preocupant i el suport incondicional de l’Ajuntament pot ser clau per seguir ajudant a qui ho necessiti", opina mossèn Oriol Gil, rector de les parròquies de Montornès.

El rector ha fet balanç de la tasca duta a terme des de les parròquies d'ençà de l'inici de la pandèmia, que va fer tancar les esglésies durant més de 70 dies. "Només feia un mes i mig que havíem presentat el nostre web, quan va arribar el confinament i el tancament de les parròquies. Estava molt al corrent d'allò que estava passant als hospitals. Era una situació límit, on la gent clarament necessitava acompanyament", diu Gil. Així, el mossèn i l'equip de la parròquia van dirigir els seus esforços a proporcionar eines i espais digitals per donar suport i escalf als feligresos, d'aquí la transformació del blog del mossèn en un diari de l'esperança i la creació de la denominada Parròquia virtual. També va transmetre les misses per YouTube i Instagram, tota una activitat que va fer que les visites al web es disparessin i passessin de 1.000 a més de 10.000 en un mes.

A partir de l'obertura de les parròquies Mn. Oriol ha treballat en una campanya per informar sobre la seguretat a les esglésies: "Ens preocupa que la gent no torni a venir a l'església, perquè estem prenent totes les mesures de seguretat", assegura. De fet, Gil indica que un grup de voluntaris té cura de l'aforament de les dues parròquies, es fa servir gel hidroalcohòlic a l'entrada i es desinfecten tots els bancs després de cada celebració. 

Edicions locals