L'Agència de Salut Pública pren mesures a Montornès per prevenir la legionel·losi

Aquest seria el motiu pel retard en el funcionament del sistema de reg de les zones verdes del municipi

Societat

Zona de jocs de la plaça Pau Picasso, una de les zones verdes afectades
Zona de jocs de la plaça Pau Picasso, una de les zones verdes afectades | FOTO: Ajuntament de Montornès

L’Agència de Salut Pública de Catalunya i el departament municipal de Salut Pública, de manera coordinada, han pres mesures per prevenir la legionel·losi a Montornès després que el passat mes de febrer es detectessin dos casos de legionel·la al municipi.

Per aquest motiu, l'Ajuntament ha informat que en els darrers mesos està duent a terme actuacions de prevenció de la legionel·losi i de control sanitari oficial en les instal·lacions de risc de dispersió de legionel·la. Una d'aquestes instal·lacions de risc són els sistemes de reg.

A Montornès la major part de zones verdes disposen d’un sistema de reg per aspersió en què l'aigua es polvoritza. Tot i que són instal·lacions catalogades com de menor probabilitat de proliferació i dispersió de legionel·la, tant la zona de jocs d’aigua de la Pau Picasso com el sistema de reg per aspersió del poble, s’han vist afectats per les mesures de control de l’aigua acordades per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i el departament municipal de Salut Pública, dins del marc preventiu i de control de la legionel·losi.

El retard en la posada en marxa d’aquestes instal·lacions respon a la necessitat de dur-hi actuacions d’adequació. Aquesta situació ha afectat l’estat de la gespa dels espais verds. L'Ajuntament indica que està buscant alternatives per al reg per aspersió i manté les tasques de millora del sistema.

La zona de jocs d’aigua de la Pau Picasso s’activarà en els propers dies.

Edicions locals