L'Hospital ha registrat un nou ingrés per Covid-19 i prepara el pla de contingència per si incrementen els casos

L'anunci del centre que no hi havia ingressats positius ha sigut vigent només unes hores

Societat

L'alegria ha durat poc a l'Hospital General de Granollers. El centre, que divendres a través de les xarxes anunciava que no tenia cap persona ingressada que hagués donat positiu per la Covid-19, lamentava al cap d'unes hores un nou malalt ingressat aquest cap de setmana, que s'ha confirmat positiu de la malaltia.

De fet, personal sanitari ha alertat que les dades de positius s'han de matissar, ja que sí que hi ha una persona ingressada des de fa setmanes arran de la pandèmia, però que ara ja dóna negatiu en els PCR. A més, es pot donar el cas que hi arribin persones amb símptomes, però que encara no tinguin el resultat de les proves.

De moment, pendents de l'augment de casos al país la darrera setmana, l'Hospital de Granollers prepara un pla de contingència que es podria avançar si els pitjors pronòstics es confirmessin. De fet, ha començat a col·locar la senyalització en què es limita l'accés a la sisena planta com a "zona Covid". Aquesta planta sempre s'ha mantingut per als malalts de coronavirus, encara que només siguin sospitosos, que es tracten com a positius fins a descartar la malaltia amb la prova PCR.

Fonts de l'Hospital han explicat que a mesura que augmentés el nombre de casos, "aniríem ocupant plantes a partir de la sis, la cinc, la quatre i, així progressivament, tal com ho vam fer durant l'inici de la pandèmia". La senyalització de la zona per a malalts de Covid-19 a la planta sisena "s'està fent com a reforç perquè ara l'Hospital està més obert i es vol garantir que no hi hagi circulació, no perquè ara s'hagi habilitat com a Covid", puntualitzen.

Edicions locals