Montornès destina part del pressupost de Cooperació a fer front a la Covid-19 arreu del món

El Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat també ha aprovat la renovació del conveni amb el Fons Català de Cooperació per un any més

Societat

Montornès destina part del pressupost de Cooperació a fer front a la Covid-19 arreu del món
Montornès destina part del pressupost de Cooperació a fer front a la Covid-19 arreu del món | FOTO: Ajuntament de Montornès

El Consell Municipal de Cooperació s'ha reunit durant els darrers dies de forma telemàtica per tractar els temes que havien quedat sobre la taula arran de la crisi sanitària de la Covid-19.

Precisament alguns dels punts tractats feien referència a les situacions detectades a Montornès i arreu del món per culpa de la pandèmia, especialment entre la població més vulnerable. 

El consell ha donat el vistiplau a la renovació, per un any més, del conveni amb el Fons Català de Cooperació de manera que es destinaran 16.500 € del futur pressupost de Cooperació a l'entitat i als projectes que duu associats.  

Als projectes de l’àmbit geogràfic del Sàhara Occidental s'hi afegiran els relacionats amb la Covid-19 a nivell mundial i, en especial, els que ajudin a millorar la situació de vulnerabilitat de les persones refugiades a la frontera europea grega i de la població de Centreamèrica.

Finalment, el consell ha acordat una nova convocatòria municipal d'ajuts per a projectes de cooperació, a la tardor, i la creació d'un espai de reflexió per actualitzar el model de cooperació que es desenvolupa al municipi.

Edicions locals