Debat sobre el futur de l'empresa pública Montornès Serveis i Manteniment

L'oposició denuncia la "fallida tècnica" de la societat però el govern desmenteix que s'hagi decidit dissoldre

Política, Economia

Debat sobre el futur de l'empresa pública Montornès Serveis i Manteniment
Debat sobre el futur de l'empresa pública Montornès Serveis i Manteniment | Ajuntament de Montornès

Montornès del Vallès

El Consell d'Administració de l'empresa pública Montornès Serveis i Manteniment SL ha obert el debat sobre el futur de la societat després de l'auditoria anual presentada aquesta setmana, uns resultats econòmics que, segons els partits de l'oposició, aboquen l'empresa a "una fallida tècnica" i a "la seva dissolució".

El regidor de govern, Jordi Delgado, reconeix que "s'ha d'obrir una reflexió sobre el futur de l'empresa i s'han plantejat diverses alternatives" però assegura que "no hi ha cap decisió presa", diu Delgado, qui no ha volgut fer públiques les dades de l'auditoria. "Es tracta d'informació confidencial", indica Delgado molest amb l'actuació de l'oposició, que forma part del Consell d'Administració de la societat. "És una mostra de deslleialtat total", opina.

Montornès Serveis i Manteniment SL es va constituir el 2013 amb l'objectiu d'assumir la gestió de serveis amb capital municipal que fins aleshores s’havien concedit a empreses privades. En els darrers exercicis s'ha encarregat de la contractació dels treballadors i de les treballadores del Casal d’estiu, els serveis d’infància i de joventut, les mainaderes, la vetlladora, el monitoratge de la gent gran i el Servei d’Intervenció Socioeducativa, així com dels talleristes autònoms del Casal de Cultura.

En un comunicat conjunt, els grups de l’oposició (PSC, Més per Montornès, Ciutadans, PP i Montornès per la República) consideren que "cal que s’incorpori la totalitat de les persones treballadores a la plantilla de l’Ajuntament i que es garanteixi una dissolució endreçada de l’empresa pública, mantenint el compliment dels serveis i el cobrament dels proveïdors", diuen. També consideren que "cal una auditoria que determini les responsabilitats legals de la mala gestió que ha patit aquesta empresa i que l’Ajuntament  les depuri, iniciant procediments legals, si és oportú".

Edicions locals