Mor als 77 anys José María Ruíz Alarcón, exalcalde socialista de Montornès

Alarcón va encapçalar el govern local entre 1995 i 2003

Societat, Política

Mor als 77 anys José María Ruíz Alarcón, exalcalde socialista
Mor als 77 anys José María Ruíz Alarcón, exalcalde socialista | FOTO: Ajuntament de Montornès

José Maria Ruiz Alarcón ha mort aquest dimecres als 77 anys víctima d'una llarga malaltia. Alarcón va ser alcalde pel PSC entre els anys 1995 i 2003, una etapa de la qual destaquen la canalització del torrent de Vinyes Velles, la urbanització del barri Castell - Can Comas o la inauguració de la Biblioteca a can Parera. 

Ruiz Alarcón va arribar a Catalunya de la seva Andalusia natal l'any 1959 i va establir-se a Montornès a començament dels anys 70. De professió mestre industrial elèctric, va treballar sempre a l’empresa Compañía de Contadores, més tard Contadores Schumberger.

Militant històric del PSC, al qual es va afiliar a final dels anys setanta, es va presentar com a cap de llista d’aquest partit a les eleccions de 1987. En va sortir regidor però va estar a l’oposició. El mateix va passar en el període que s’encetà amb les eleccions de 1991. També va ser membre del Consell Comarcal del Vallès Oriental entre 1991 i 1995.

Finalment, fou elegit alcalde de Montornès l’any 1995 i reelegit el 1999. L’any 1995 va guanyar amb una majoria minoritària i, per tal de garantir l’estabilitat, va governar amb un pacte tripartit (IC, CiU i PSC). L’any 1999 va signar l'aliança únicament amb Iniciativa per Catalunya (IC).

Del seu mandat destaquen, a banda de la reorganització interna de l’administració municipal, la canalització del torrent de Vinyes Velles, la urbanització del barri Castell - Can Comas, la inauguració del nou edifici del CAP, la inauguració de la nova biblioteca a Can Parera, la creació de l’escola de música, el nou casal dels avis de Montornès Nord, l’inici de les obres de la piscina coberta i el projecte de la nova escola bressol.

L’any 2003 tenia previst de no presentar-se a la reelecció, i raons de tipus laboral, relacionades amb la seva jubilació, van avançar la seva marxa definitiva: va deixar el càrrec el gener de 2003, quan faltaven quatre mesos per acabar el mandat.

Al marge de la seva trajectòria política, era conegut al poble per la seva relació amb entitats com la Hermandad Nuestra Señora del Carmen.

Segons ha comunicat el consistori, el Ple de l'Ajuntament expressarà aquest dijous el dol del Consitori per la pèrdua de José Maria Ruiz Alarcón i traslladarà el seu condol a la família.

Edicions locals