Amics Per Sempre denuncia davant els Mossos l'atac a gats amb trets d'aire comprimit als carrers de Montornès

L'Associació Protectora d'Animals alerta d'un increment de felins ferits greus

Societat

Amics Per Sempre denuncia davant els Mossos l'atac a gats amb trets d'aire comprimit
Amics Per Sempre denuncia davant els Mossos l'atac a gats amb trets d'aire comprimit | Amics Per Sempre

L'Associació Protectora d'Animals Amics Per Sempre ha denunciat davant els Mossos d'Esquadra l'increment de gats ferits greus amb trets d'aire comprimit als carrers de Montornès. L'entitat fa una crida als veïns perquè es posin en contacte amb la Policia Local de Montornès si tenen alguna informació al respecte.

Les últimes víctimes formen part d'una colònia controlada amb 12 felins que gestiona l'entitat animalista per delegació de l'Ajuntament: "Fa tres setmanes ens vam trobar tres gats ferits. Un no ha tornat a aparèixer, potser ja ha mort", lamenta el president de l'Associació Protectora d'Animals Amics per Sempre, Francisco Fradejas. Segons el president, els altres dos felins: "segueixen vius, però amb tanta por que és impossible capturar-los per donar-los assistència veterinària".

Gairebé dos anys d'atacs

L'entitat animalista, que ja ha fet la denúncia davant els Mossos d'Esquadra, sospita d'un veí pròxim a la colònia com a suposat autor dels fets. Uns atacs els quals ja fa temps que estarien passant: "No és la primera vegada que passa. Fa gairebé dos anys que ens trobem així. Els gats estan plens de ferides rodones antigues, fruit de multitud de trets", explica Fradejas.

Per tenir cura dels gats, l'entitat compta amb cinc voluntaris i una ajuda de 734 euros anuals que els proporciona l'Ajuntament de Montornès per poder alimentar les dues colònies controlades que hi ha a la localitat: "Tota la resta de despeses que sobrepassin d'aquests diners van a càrrec de l'associació", comenta Fradejas qui afirma haver comptat amb l'ajuda de l'Ajuntament i la Policia Local per investigar els darrers atacs als gats i interposar la denuncia davant els Mossos.

Edicions locals