La gresca de Sant Joan, prova de foc superada per tirar endavant la festa major

Després de la bona rebuda d'aquesta programació, l'Ajuntament oferirà noves activitats culturals durant els mesos d'estiu

Cultura

'Cabaret show' va ser divendres la primera activitat presencial
'Cabaret show' va ser divendres la primera activitat presencial | Aj. Montornès

Sergio Carrillo

Sota el lema Un Sant Joan diferent, del 19 al 24 de juny han tingut lloc les festes de Montornès Nord, la primera programació cultural a l'aire lliure del Baix Vallès des que es va decretar l'estat d'alarma al març.

Amb tota mena d'activitats presencials –principalment al pati de l'Escola Marinada– i també amb algunes virtuals i d'altres per fer des dels balcons, la regidora de Cultura, Mercedes Jiménez, apunta: "Valorem molt bé com han anat les festes". La tasca enguany ha estat doble. D'una banda, la programació de les activitats, que ja estava prèviament bastant establerta; i d'altra banda, adaptar aquest programa al context actual i extremar les precaucions i les mesures de seguretat per evitar contagis de coronavirus.

"Quan vam decidir que faríem la revetlla, ens vam posar a treballar amb els tècnics de l'Ajuntament per saber fins on podíem arribar", diu la regidora, qui afegeix que des que hi van començar a treballar "les mesures de seguretat han anat avançant i ara són més flexibles".

Jiménez també explica que hi havia "por a la incertesa, ja que tots estem aprenent en aquesta nova situació". Tot i això, agraeix que "la gent ha respost molt bé". De fet, destaca que "les mascaretes no calen si es pot mantenir la distància, però en general la gent ha vingut als espectacles amb mascareta".

"Montornès obre per vacances"

La positiva experiència obtinguda aquesta setmana amb la celebració de Sant Joan i de les festes de Montornès Nord engresquen encara més el consistori a seguir organitzant activitats els pròxims mesos. De fet, la regidora de Cultura assevera que "Montornès obre per vacances" i que "al juliol i a l'agost es faran activitats, com cinema, teatre i tallers, respectant les mesures necessàries".

També afirma que "en cap moment s'ha plantejat suspendre la festa major. Al setembre hi haurà més flexibilitat i totes les activitats que es puguin seran  presencials, però també n'hi haurà de virtuals".

Per últim, Jiménez destaca que "les companyies artístiques i els tècnics de so han agraït molt poder treballar aquests dies a Montornès" i en aquest sentit, un dels motius pels quals seguiran programant activitats és també per donar un cop de mà al sector cultural, que ha estat tan damnificat els darrers mesos.

Edicions locals