Montornès planifica la reobertura de les instal·lacions esportives

L'administració local i les entitats es van reunir fa uns dies per decidir no organitzar casals d'estiu

Esports

L’Ajuntament de Montornès planifica aquest dies la reobertura de les instal·lacions esportives del municipi amb totes les mesures de prevenció necessàries. En el moment actual, s’ha iniciat un procés de reducció gradual de les mesures extraordinàries de restricció de la mobilitat i de contacte social decretades per les diferents administracions. 

Segons informa l'Ajuntament, l'administració i les entitats esportives van coincidir dijous passat en què és més prudent no organitzar activitats de lleure esportiu a l’estiu com ara casals esportius, campus o estades esportives. No obstant, sí que es va acordar obrir les instal·lacions per facilitar la pràctica de determinades activitats esportives amb restriccions. L’objectiu principal és gaudir de la pràctica segura de l’esport.

De forma extraordinària, per compensar la finalització precipitada de les competicions federatives i amb l’ànim de facilitar la preparació del proper inici de curs, l’Ajuntament autoritzarà la realització d’entrenaments als clubs que així ho sol·licitin. Les entitats esportives podien expressar les seves necessitats fins al dilluns i, durant els propers dies, "s’autoritzarà formalment l’ús dels equipaments sota mesures de protecció específiques relacionades amb la situació provocada per la Covid-19. En aquest sentit, es farà una distribució equitativa dels espais disponibles. En el cas de l'esport en pista coberta, la ubicació serà El Sorralet", informa l'administració. 

Per prevenir possibles contagis no es permetrà cap activitat amb públic ni fer ús dels vestidors. L’Ajuntament assumirà la neteja i desinfecció de les instal·lacions municipals i cada entitat haurà d’aplicar protocols de neteja i desinfecció del material esportiu.

A més, cada entitat haurà de designar una persona responsable que vetllarà pel compliment de les mesures de seguretat i higiene. Aquesta persona també serà el referent de l'Ajuntament i del personal municipal adscrit als equipaments, que farà seguiment del compliment de les mesures de prevenció.

Al setembre, el Consistori i les entitats es reuniran novament per acordar noves mesures en funció de com evolucioni l’emergència sanitària provocada per la Covid-19.

Edicions locals