Diversió i seguretat, les dues cares de la moneda del casal d'estiu a Montornès

Uns 220 infants han iniciat aquest dilluns les activitats a tres escoles del municipi

Societat

Diversió i seguretat, les dues cares de la moneda del casal d'estiu a Montornès FOTO: Casal d'Estiu Montornès
Diversió i seguretat, les dues cares de la moneda del casal d'estiu a Montornès FOTO: Casal d'Estiu Montornès

Lleure, esport i vessant acadèmic a través del joc. Aquests són els tres eixos del casal d'estiu municipal que ha començat aquest dilluns a tres escoles de Montornès i que està marcat per les mesures de seguretat i higiene que imposa la Covid-19.

Finalment, uns 220 nens i nenes, un centenar menys que l'any passat, han començat les activitats estiuenques a les escoles Marinada, Palau d'Ametlla i Can Parera en el marc d'un casal, que, per a molts, és el retorn a la relació social amb altres infants després del llarg confinament. "Volem garantir que les activitats tinguin qualitat pedagògica malgrat les mesures Covid. Les mesures de seguretat hi són però no podem oblidar la part pedagògica i educativa. Els infants necessiten tornar a tenir relacions socials entre ells", explicava la directora del casal, Esther Bello, durant la reunió amb les famílies.

A més dels monitors, el casal compta amb tres especialistes dels àmbits que es treballen enguany: l'esportiu, l'acadèmic i el lleure. "Garantirem que cada dia els infants desenvolupin activitats dels tres eixos, malgrat les limitacions oferim un projecte pedagògic molt potent", assegura Bello. El casal, a més, torna a ser inclusiu i també compta amb vetlladors que treballen amb infants amb diversitat funcional.

Com cada any, el casal compta amb un centre d'interès que farà viure els infants una aventura, aquest cop relacionada amb la creació d'un robot amb habilitats i sentiments. A banda de les activitats diàries, el casal també preveu sortides a la piscina i a Can Sala, a més d'un taller de màgia i un altre de robòtica. Des de l'equip de coordinació, però, es demana als pares "paciència". "Potser s'hauran d'anar fent modificacions depenent de les recomanacions que es facin amb relació a la Covid. Ens adaptarem tot el ràpid que puguem", diu Bello.

Responsables d'higiene i salut

Davant les mesures de seguretat imposades per la Covid, des del casal municipal s'ha apostat per reforçar aquest àmbit i cada escola disposarà de la figura d'un responsable d'higiene i salut, una persona alliberada que estarà constantment garantint que les mesures Covid s'estan complint. "Montornès ha fet un pas més perquè no és obligatori que hi hagi un alliberat a cada escola", assegura Bello.

Algunes d'aquestes mesures són, per exemple, la distribució dels nens i nenes en grups de com a màxim deu integrants, els anomenats grups de convivència, uns grups que "tenen una part positiva perquè els tutors ho tenen molt fàcil per poder fer una atenció més individualitzada als infants", comenta Bello. El rentat de mans constant i els circuits en les sortides i entrades dels infants i les famílies als centres són altres dels punts que s'han tingut en compte.

Una altra de les novetats d'enguany és l'ús d'una aplicació mòbil per facilitar la comunicació entre monitors i famílies.

 

Edicions locals