El Baix Vallès suma una desena de campus esportius

L'activitat esportiva es limita a grups d'un màxim de deu infants

Esports

Un dels moments del campus de Nadal del CF Mollet UE
Un dels moments del campus de Nadal del CF Mollet UE

José Luis Rodríguez Beltrán

Aquest estiu no hi haurà l'àmplia oferta de campus esportius dels clubs del Baix Vallès. Tot i que amb la desescalada per la Covid-19 i la previsió que a finals de juny el territori ja estarà en l'etapa de represa, una desena d'entitats han decidit tirar endavant amb el seu campus esportiu que està limitat per les mesures higièniques i de seguretat, tot seguint les indicacions de les respectives administracions.

Tots els campus tenen com a característica principal que el gruix d'esportistes es dividirà en grups amb un màxim de deu membres i que no hi haurà interacció entre els diversos grups. "Nosaltres preveiem un màxim de sis infants per grup i aquest serà indivisible. Com que tenim dos camps de futbol gran, els dividirem entre els camps de futbol 7 perquè no s'ajuntin", diu Aitor Tovar, responsable del campus del CF Mollet UE, que va ser de les primeres entitats a anunciar la seva tecnificació, i afegeix: "nosaltres tindrem un responsable mèdic que controlarà l'accés i la sortida a la instal·lació dels infants".

El futbol ha estat l'esport que més de pressa s'ha mogut. El CF Parets, mitjançant l'empresa Brain Futbol, també organitza un campus de tecnificació. "Fem esport, aleshores nosaltres no obliguem a portar mascareta. Hi haurà molta cura en la neteja dels espais que s'han fet servir i en la desinfecció de mans", admet Xavi Balenyà, responsable del campus paretà, que remarca que seran unes setmanes per millor el joc individual de l'infant.

Tanmateix la UE Molletense, la UD Lourdes i el CF Martorelles han comunicat que també faran un campus esportiu aquest estiu.

Altres disciplines esportives

En altres disciplines, la majoria dels clubs del territori han decidit no celebrar campus aquest estiu. Tot i que, hi ha entitats de bàsquet, com ara el CB Parets i l'Escola Sant Gervasi el celebren. De fet, l'escola molletana ofereix un campus de tecnificació de bàsquet i també de vòlei, que és un altre de les seves modalitats. Els infants inscrits al seu campus podran escollir entre l'opció de tecnificació de bàsquet o vòlei o fer-ho conjuntament amb el campus d'estiu.

Pel que fa a la Unió FS Mollet i el Mollet HC hauran de compartir el Pavelló Riera Seca. Això sí, el primer torn serà per l'hoquei i a partir del 13 de juliol pel futbol sala, que faran una setmana de tecnificació amb l'internacional José Ruiz. "Farem una setmana amb José Ruiz i després dues setmanes de campus. És important remarcar que durant el campus no es podran fer partits", aclareix el director esportiu de la UFS Mollet, Manel Rodríguez.

En esports de raqueta, el Club Tenis Mollet també ha organitzat el seu campus amb tecnificacions de pàdel i tenis amb grups reduïts "de 4 a sis joves esportistes, segons el nivell", admet Dídac Pérez, director de l'Escola de Tenis del CT Mollet. La majoria de campus esportius d'aquest estiu comencen entre el 22 i el 29 de juny.

Edicions locals