Gimnasos, desinfectats de mans i calçats per la 'represa'

Els centres opten per posar en marxa aplicacions mòbils per fer reserves prèvies

Esports

Gimnasos, desinfectats de mans i calçats per la 'represa'
Gimnasos, desinfectats de mans i calçats per la 'represa' | Lee Young Parets

José Luis Rodríguez Beltrán

La nova etapa que la Generalitat ha anomenat de la represa ha arribat amb mesures ja establertes. Neteja de màquines, desinfecció del calçat o portar la mascareta. Aquestes són algunes de les rutines que els usuaris baixvallesans dels gimnasos i centres esportius han afegit al seu dia a dia, obligatòriament

Un dels pocs gimnasos del territori que obre les 24 hores, l'Anytime Fitness de Mollet, ha mantingut la seva característica principal, obrir a qualsevol hora. Si bé, amb la fase 2 només podia fer-ho amb una capacitat màxima del 30%, ara i fins al 25 de juny, passa al 50%.

"Per poder accedir al gimnàs calia fer ús d'una aplicació mòbil, per evitar massificacions en moments donats. Ara amb la fase 3, no caldrà fer la reserva prèvia", diu el seu director, Antonio Avilés, que ha assumit tasques fins ara inexistents: "tenim mesures de seguretat i higièniques ja adquirides, com ara la desinfecció del calçat, també les màquines abans i després d'utilitzar-les i, sobretot, la neteja de mans".

Ús d'APPs i grups adaptats

Les aplicacions mòbils han arribat als centres esportius per quedar-se, com ha passat al CEM El Turó de la Llagosta, que gestiona l'Ajuntament. "Posem en marxa una aplicació que facilita i complementa el que ja fèiem", explica Roger Sesé, director del CEM El Turó. De fet, l'aplicació que posarà en marxa a partir del proper 22 de juny, data de la reobertura del centre, inclou els entrenaments personalitzats, la reserva de classes dirigides i l'evolució personal.

Pel que fa als centres esportius específics, com és el cas del Lee Young Taekwondo de Parets, ha adaptat els grups que tenia abans del confinament a la situació actual. "Fem classes de dilluns a divendres i cada dia hi ha cinc franges diferents per encabir a tot l'alumnat", explica José Luis Estudillo, responsable del centre. "Desinfecto els espais i les eines que fem servir, abans i després de cada ús i fem exercicis sense contacte", comenta el director, que deixa a l'elecció dels pares i mares si els infants han de portar mascareta. "Fem esport i no caldria, però com és una recomanació, qui la vol portar, no hi ha cap problema", adverteix Estudillo.

Edicions locals