El govern local desencalla el procés d'urbanització de Can Xec

Una dotzena d'empreses s'han presentat al concurs per fer l'obra, que es vol adjudicar entre juny i juliol

Societat

Laura Ortiz

Després de les múltiples complicacions sorgides, la futura urbanització de Can Xec ha fet un pas endavant. Tot i l'estat d'alarma –que va interrompre el procediment d'obertura de pliques de les empreses que opten a executar l'obra– el govern local ha aconseguit desencallar el procés i preveu poder formalitzar l'adjudicació entre juny i juliol.

Un total de 12 empreses es van presentar al concurs públic pel projecte urbanístic, amb un pressupost de licitació de 2.446.668,30 € IVA inclòs. Després de l'obertura dels sobres, el govern ja té una preadjudicació a la UTE formada per Hercal-AMSA, a l'espera d'un informe de viabilitat, ja que la UTE presentava una oferta amb una rebaixa econòmica a l'entorn del 20% (1.937.000 euros aproximadament). "Aquesta rebaixa es podria considerar temerària i per això ara estem a l'espera de l'informe per veure si l'oferta està degudament justificada", explica el regidor del barri de Can Xec, Jordi Delgado.
En tot cas, Delgado assegura que les conclusions d'aquest informe no retardaran més l'adjudicació. "Si finalment no s'adjudica a aquesta UTE, s'adjudicarà a la segona empresa millor posicionada però no ho allargarem més", diu.

Un llarg periple

Ara fa un any, s'aprovava definitivament el projecte d'urbanització i parcel·lació de Can Xec. Després d'un període d'al·legacions, finalment el projecte va tirar endavant amb una reducció del pressupost de quasi un 18%, un cost que hauran d'assumir els aproximadament 65 propietaris de la zona i que respondran a unes quotes molt dispars entre els 20.000 i fins als 150.000 euros. Segons explicava l'alcalde al ple de dijous de la setmana passada, la possible rebaixa del cost de l'obra no s'aplicarà a les quotes dels propietaris fins que els treballs no estiguin finalitzats. "El possible retorn es farà amb l'última certificació d'obra perquè sempre poden haver imprevistos. Els veïns pagaran exactament el que hagi costat l'obra", deia José Antonio Montero.
Delgado es mostra satisfet per haver avançat en el procés de licitació i adjudicació. "És una bona notícia perquè els veïns estan esperant una obra que dignificarà les seves condicions de vida", apunta.

Edicions locals