Els professionals de l'Hospital de Granollers, en lluita

Reclamen millores salarials i de ràtio de personal, més EPI i materials de protecció i més i millor sanitat pública

Societat

Cada cop més professionals de diferents àmbits de la FHAG s'afegeixen a la protesta
Cada cop més professionals de diferents àmbits de la FHAG s'afegeixen a la protesta

Els treballadors de l'Hospital de Granollers es van mobilitzar dimecres al vespre, una setmana més, per reivindicar els seus drets com a professionals de la salut i per continuar lluitant per obtenir millores tant econòmiques com socials dins del seu marc laboral.

Entre d'altres, els professionals reclamen més i millor sanitat pública i de qualitat, amb més pressupost; equiparar totes les ràtios dels professionals a escala europea; que no s'externalitzin serveis generals com cuina, higiene o manteniment; disposar de mesures de prevenció adequades a les necessitats de cada circumstància, amb uns EPI de qualitat; i que augmenti el nombre de llits per habitant al Vallès Oriental.

També reclamen un salari digne per als professionals; un conveni amb millores tant econòmiques com socials; que la paga per objectius (DPO) no quedi condicionada a l’equilibri pressupostari de l’empresa; el pagament del plus de vacances (2015-2019) guanyat en sentència judicial; l’avançament de l’edat de jubilació; un temps de solapament adequat i real entre torns pels professionals que tenen continuïtat assistencial; i el mateix conveni per a tots els professionals que treballen a la FPHAG.

Repensar el servei

La plantilla va fer un minut de silenci per "repensar quina és la sanitat que volem i per la qual estem disposats a lluitar". Els treballadors es continuaran concentrant cada dimecres al vespre a les portes de Consultes Externes de l'Hospital per recordar a al direcció, a la ciutadania i els governs que cal repensar i enfortir la feina de servei dels sanitaris.

Edicions locals