El Baix Vallès passarà dilluns a fase 2. Què es podrà fer?

Sanitat accepta que la regió sanitària Metropolitana Nord avanci de fase dilluns 8 de juny

Societat

Les piscines podran obrir amb un 30% de l'aforament.
Les piscines podran obrir amb un 30% de l'aforament. | Aj. Martorelles

La regió sanitària de Barcelona i les metropolitana sud i nord, en què es troba el Vallès Oriental, passen dilluns 8 de juny a la fase 2 i els municipis del Baix Vallès podran gaudir d'un relaxament en les restriccions. Entre aquestes hi ha l'eliminació de les franges horàries –amb excepció de 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores, que continuen reservades per a gent gran-, o la possibilitat de fer reunions de fins a 15 persones.

Quant a l’activitat física, també es permet, a partir d'aquesta fase 2, que es faci en grups de quinze persones sempre que es practiqui un esport sense contacte i a l’aire lliure. A més, es deixa banyar-se en piscines i platges. En el cas de les piscines es permet el seu ús recreatiu amb un 30% de l'aforament com a màxim.

També poden obrir els parcs naturals amb un 20% de l'aforament i per als que van a caminar per la natura, els grups poden ser de fins a 20 persones.

Al comerç es permet fins a un 40% de l'aforament i reobren els centres comercials amb un 40% a dins de l'establiment i un 30% en les zones comunes.

En aquesta segona fase de la desescalada, també es permet obrir l'interior de bars i restaurants amb un 40% de l'aforament i la celebració de casaments amb 100 persones com a màxim a l'aire lliure i 50 en espais tancats.

Mentre que als llocs de culte es permet el 50% de l'aforament i pel que fa a la celebració de vetlles el topall és de 15 persones en espais tancats i 25 en espais oberts.

Cultura i educació

Una de les grans novetats d'aquest dilluns és que les escoles podran obrir les seves portes. Les ràtios que ha establert el Departament són de 8 o 10 alumnes a educació infantil, de 13 a primària i de 15 a secundària. Tot i que es prioritzarà l'activitat amb els estudiants que acabin cicle com els de 6è de primària o els de 2n de Batxillerat.

També es permetrà la reobertura d'altres centres formatius, tals com acadèmies o autoescoles, guardant les oportunes mesures d'higiene i prevenció i sempre que no superin un terç de l'aforament. Així mateix, hauran de prioritzar, sempre que sigui possible, les modalitats de formació a distància i en línia. 

Per altra banda, tots els locals en els quals es desenvolupin actes i espectacles culturals, tals com sales de cinema i de teatre, podran reprendre l'activitat amb un terç de l'ocupació. Mentre que les biblioteques, podran disposar de fins al 30% del seu aforament.

Visites a centres residencials

Amb l'entrada a la fase 2 també es permeten les visites als residents d'habitatges tutelats, centres residencials de persones amb discapacitat i residències de gent gran, així com la possibilitat per als residents de fer passejos.

 

 

Edicions locals