Montornès permet ampliar l'espai de les terrasses per seguretat

Una vintena d'establiments de restauració del municipi volen reobrir dilluns

Societat

Montornès permet ampliar l'espai de les terrasses per seguretat
Montornès permet ampliar l'espai de les terrasses per seguretat

Una de les principals novetats de la fase 1 de desconfinament, a la qual Montornès entrarà dilluns, és la reobertura de les terrasses de bars i restaurants.

A Montornès, aquesta setmana ja s'han començat a senyalitzar al paviment els espais que podran ocupar les taules dels establiments que tenen pensat obrir.

Segons dades de l'Ajuntament, aquest dijous, el consistori havia contactat amb 34 d'aquests bars i restaurants del municipi, dels quals 22 havien mostrat la seva voluntat de reobrir aquest dilluns 25 de maig. Amb tot, les mesures que es demanen de distanciament dificulten el retorn a l'activitat. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha decidit que aquestes terrasses podran ampliar l'espai que ocupen a la via pública però mantenint el mateix nombre de taules que ja tenien abans de la crisi. L'ampliació de l'espai ha de permetre garantir la distància de dos metres entre taules i grups de taules, una de les mesures que preveu el govern central. L'Ajuntament lliurarà a cada establiment un planell que indiqui quina és la superfície que poden ocupar de via pública i que haurà d'estar en un lloc visible per facilitar el control que la Policia Local farà del compliment de la norma.

Una altra de les novetats, és que l'horari de les terrasses al carrer serà de 7 a 23 h.
Com ja es va fer amb la reobertura dels establiments d'estètica i les perruqueries fa unes setmanes, els tècnics municipals preveuen diverses accions d'acompanyament i assessorament a aquests establiments en tot el procés de tornada a l'activitat.

La devolució de la part proporcional de la taxa d'ocupació de via pública va ser una de les primeres mesures que l'Ajuntament va anunciar quan es va decretar l'estat d'alarma.

Edicions locals