Els mercats ambulants tornen amb un 20% de les parades instal·lades

Divendres, a Montornès Centre van muntar 11 de les 51 parades que s'hi instal·len normalment

Economia

Els mercats ambulants tornen amb un 20% de les parades instal·lades
Els mercats ambulants tornen amb un 20% de les parades instal·lades

Els mercats ambulants de Montornès han tornat al municipi després de gairebé dos mesos suspesos per la pandèmia de la Covid-19. La recuperació de servei, de moment, compta només amb les parades d'alimentació.

En aquest sentit, segons dades municipals, a Montornès Centre, divendres van muntar un 22% de les parades que s'hi acostumen a instal·lar –de les 51 van muntar 11.

Seguint les mesures de seguretat i d'higiene, "l'aforament va ser al voltant de 90 persones i en cap cas es va superar el centenar", apunten des de l'Ajuntament. Pel que fa al mercat de Montornès Nord, van muntar 3 parades i no van coincidir més d'una vintena de persones.

En tots dos casos, els mercats es van realitzar al lloc habitual tot i que només es van muntar parades a un costat del carrer per facilitar el distanciament social i organitzar millor l'accés a les parades.

Els mercats van estar oberts de 8 a 13 h, un horari que els paradistes voldrien poder ampliar. Les parades es van reorganitzar per garantir les distàncies de seguretat necessàries i cada venedor només atenia una persona

Aquesta era la segona vegada que l'Ajuntament reprenia l'activitat dels mercats durant l'estat d'alarma. En un primer moment, el Consistori va decidir suspendre'ls però el 20 de març els va recuperar amb mesures de seguretat i distanciament social per tal de mantenir l’abastiment de productes frescos a la població i minorar els impactes econòmics als paradistes. Amb tot, pocs dies després l'Ajuntament es feia enrere i decidia tornar a anul·lar-los fins a aquesta setmana passada.

Edicions locals