El Consell Local per la República lliura 100 mascaretes quirúrgiques als CAPs de Montornès i Montmeló

També n'ha entregat una cinquantena a la residència Les Moreres, de Martorelles, i ara confecciona bates per a l'Hospital Asil de Granollers

Societat

mascaretes consell república
mascaretes consell república

El Consell Local per la República de Montornès va lliurar dilluns un centenar de mascaretes quirúrgiques als CAPs de Montornès i Montmeló, així com una cinquantena a la residència Les Moreres, de Martorelles.

Ricard Gil, membre del Consell Local per la República de Montornès, explica que s'han sumat al moviment de solidaritat i implicació d'altres consells locals per la república d'arreu del país.

A Montornès, el grup impulsor ha estat una desena de persones. "Hi ha consells locals que fabriquen els materials", apunta Gil, i posteriorment els reparteixen perquè la resta de grups en puguin fer les mascaretes.

Aquesta és una de les accions que el Consell Local per la República de Montornès està portant a terme aquestes setmanes de confinament. De fet, fa uns dies van publicar un comunicat en el qual donaven suport al projecte #CuidemnosMontornès, impulsat per l'Ajuntament.

A més, donaven "màxim suport a les mesures preses per part del Govern de la Generalitat de Catalunya, amb el MHP Quim Torra al capdavant, que entre moltes mesures demana el confinament total de Catalunya", i s'adherien al manifest #TanquemCatalunya per fer efectiu el confinament total del país".

També anem a la ciutadania a col·laborar econòmicament per aconseguir més material sanitari, fent donatius al Fons Republicà d’Acció Solidària.

Bates i pantalles transparents per a l'Hospital Asil de Granollers

Després de la primera donació, amb les 150 mascaretes quirúrgiques, el Consell Local de Montornès ha començat a fer bates per a l'Hospital Asil de Granollers. Es tracta d'un projecte que centralitza l'Ajuntament de Montornès i pel qual es demana l'elaboració de bates així com de pantalles transparents.

Per fer les bates es poden utilitzar bosses d’escombraries de dues mides (la més gran i la mitjana); i les pantalles facials, es poden confeccionar amb portafolis transparents. És molt important elaborar tot el material amb les màximes condicions d’higiene, sempre després de rentar-se les mans, i amb mascareta, si és possible.

Un cop fetes les peces, cal embolicar-les en paquets de 10 unitats i marcar la data d’elaboració a l’exterior de cada paquet perquè es pugui saber quants dies fa que està fet.

El material elaborat es pot lliurar a les farmàcies Moreno (Av. de l'Onze de Setembre, 38), Balcells (c. del Riu Mogent, 7) i Sempere (c. de Federico Garcia Lorca, 4).

A més, si algú disposa de material i el vol oferir a altres persones del municipi ho pot comunicar enviant un correu a cuidemnos@montornes.cat.

Edicions locals