L'Ajuntament de Montornès habilita un número de whatsapp per atendre víctimes de la violència de gènere

El consistori ha elaborat una guia de recursos per ajudar a afrontar aquestes situacions durant el confinament

Societat

Montornès del Vallès

L'Ajuntament de Montornès ha habilitat un número de whatsapp per atendre les dones víctimes de violència masclista. A través del 660 277 470, es manté actiu el Servei d'Informació i Atenció a les Dones de dilluns a divendres de 9 a 15 h, per whatsapp i telefònicament.

El departament de Polítiques d'Igualtat ha elaborat una guia amb recursos per ajudar a afrontar situacions de violència masclista en el marc de l'emergència de la COVID-19. "L'Estat d'Alarma ha generat situacions de molt perill per a les dones que pateixen violència masclista i que, a causa del confinament decretat, han quedat atrapades a casa amb l'agressor o són assetjades sense possibilitat de fugir", apunten des de l'Ajuntament.

Per això, la guia recull els telèfons, correus i enllaços, tant dels serveis municipals com d'atenció de la Generalitat i del Ministeri d'Igualtat, als quals es pot acudir en funció dels casos. 

També dona resposta a dubtes i recull supòsits i recomanacions per a cada circumstància. Per exemple respon a dubtes com si poden ser sancionades les dones per sortir de casa per una agressió en context d’estat d’alarma o sobre la disponibilitat de centres d’emergència i acollida.

El consistori recorda que el 900 900 120 és el telèfon de capçalera per a l'atenció a les dones les 24 h en cas de violència masclista.

Edicions locals