El 'Diari de l'Esperança' de Mossèn Oriol rep prop de 2.000 lectures en menys d'una setmana

El capellà de Montornès va posar en marxa la iniciativa per acompanyar als feligresos durant el confinament

Societat

Mn. Oriol Gil amb Mn. Litus Ballvè (d'esquerra a dreta)
Mn. Oriol Gil amb Mn. Litus Ballvè (d'esquerra a dreta) | Parròquies Montornès

Després que la setmana passada el mossèn de les parròquies del Carme i de Sant Sadurní de Montornès estrenés El Diari de l'Esperança, amb l'objectiu d'acompanyar els seus feligresos en la distància durant el confinament, els seus escrits ja han aconseguit arribar a les gairebé 2.000 lectures. 

L'èxit de la resposta ha sorprès el mateix Mossèn Oriol, qui assegura que va començar aquesta iniciativa perquè "tenia molt clar que la situació era greu i que la preocupació i l'angoixa de la gent aniria a més", explica el capellà. I és que al Diari de l'Esperança, que va escriure en castellà perquè pogués arribar a més gent, hi ha accedit gent de fora de la localitat del Baix Vallès i fins i tot de fora del país.

A banda d'aquesta iniciativa, la pàgina web de les parròquies de Montornès també acull altres propostes per mantenir el temps ocupat durant aquest confinament. Aplicacions per resar, canals de YouTube i pàgines webs catòliques, entre altres opcions religioses. Així com accions com les 12 hores de pregària pels hospitals, que es va fer dissabte passat amb la participació de 80 persones i que preveuen repetir aquest dissabte; l'enviament de cartes a l'hospital de Terrassa pels afectats del coronavirus i l'impuls dels visitadors de l'esperança, un pla d'ajuda per detectar, avisar i contactar amb les persones grans o que estan soles en aquests moments.

 

 

Edicions locals