L'Ajuntament de Montornès engega una campanya d'ajuda entre veïns pel coronavirus

La iniciativa sota el nom #cuidemnosmontornes ofereix recursos, en especial, a les persones més vulnerables

Societat

L'Ajuntament de Montornès engega una campanya d'ajuda entre veïns pel coronavirus
L'Ajuntament de Montornès engega una campanya d'ajuda entre veïns pel coronavirus

La crisi del coronavirus ha donat peu a moltes iniciatives d'ajuda mútua per donar suport, principalment, a les persones més vulnerables. És el cas de l'Ajuntament de Montornès, que sota el nom #CuidemnosMontornes ha engegat un projecte per oferir recursos a la població durant aquestes setmanes de confinament.

El projecte municipal pretén contribuir a la creació d'una xarxa de voluntariat que doni suport a les necessitats sorgides de l'emergència de la COVID-19. Així, s'ha habilitat un número de telèfon per fer-ho possible: les persones que tinguin alguna necessitat poden trucar de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 15 a 17 h al 667 94 70 51, les persones que vulguin col·laborar com a voluntàries poden enviar un whatsapp al mateix número o un correu a cuidemnos@montornes.cat.

El projecte, que implica tots els departaments municipals, s'articula en dues vessants. D'una banda, la de suport a la població vulnerable (persones a partir de 60 anys o amb malalties cròniques, com són les cardiovasculars, diabetis, cardíaques o pulmonars o amb problemes d'immunitat i les dones embarassades. També es prestarà suport a aquells col·lectius vulnerables que ho sol·licitin amb especial atenció a les persones amb dependència, persones amb discapacitat i persones en risc de pobresa i exclusió social). En aquest cas, l'objectiu és crear una xarxa de voluntariatper donar suport a les persones del poble en situació de vulnerabilitat, en tasques com anar a comprar, a la farmàcia, passejar les mascotes,  donar suport emocional, etc. Les persones que s'ofereixin voluntàries han de tenir entre 18 i 60 anys i no poden pertànyer a cap dels col·lectius de risc.

El segon vessant del projecte s'adreça a la població en general. L'Ajuntament, a través del web municipal i les xarxes socials, dinamitzarà activitats virtuals orientades a joventut, infància i famílies, es faran recomanacions d’activitat física a fer a casa amb classes virtuals i tot allò que, des de diferents departaments de l’Ajuntament, en col·laboració amb la xarxa d'entitats del poble, es pugui anar oferint. La divulgació per xarxes anirà acompanyada del hashtag #CuidemnosMontornès, que durant els darrers dies ja s'ha començat a utilitzar.

Des de l'Ajuntament s'adverteix que, per al correcte desenvolupament del projecte, "és imprescindible l’adopció de mesures de seguretat i higiene, d’acord amb les recomanacions que fan les autoritats sanitàries", apunten. Aquestes mesures de contenció resulten d’obligat compliment per a totes les persones que formin part de la xarxa de suport.

Edicions locals