La Diputació de Barcelona reforça el servei de teleassistència pel coronavirus

 Ja està en marxa en els municipis de la Conca d’Òdena i a partir de demà dimecres a la resta de la província de manera progressiva

Societat

La Diputació de Barcelona reforça el servei de teleassistència pel coronavirus
La Diputació de Barcelona reforça el servei de teleassistència pel coronavirus | Diputació de Barcelona

El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona ha activat una línia d’atenció 900 excepcional per atendre 2.000 persones grans que actualment no tenen aquest servei. Aquesta mesura excepcional ja està en marxa en els municipis de la Conca d’Òdena (Igualada, Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui) i, a partir de demà dimecres es posa en marxa a la resta de municipis de la província de manera progressiva. 

La nova línia 900 és un servei extraordinari que s'ofereix a través del Servei Local de Teleassistència (SLT) de la Diputació de Barcelona, -un servei pioner a tot l’Estat espanyol-, que atén actualment a 90.080 persones de tots els municipis de la província, de les quals el 74% son dones, el 49,5% són persones que viuen soles i el 48% tenen més de 85 anys d’edat.

La nova línia 900 es dirigeix principalment a persones d’edat avançada i majoritàriament amb malalties cròniques de base, factors que s’associen a un major risc de presentar complicacions greus en cas d’infecció pel COVID-19. Per això, des de l’inici d’aquesta pandèmia, l'SLT ha intensificat la seva atenció, fent un esforç extraordinari de professionals, tant a la central de recepció de trucades com a les 29 unitats mòbils distribuïdes per tot el territori de la província, que garanteixen una atenció durant les 24 hores.

Segons explica la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, a la nova línia "s’hi podrà accedir a través dels Serveis Socials municipals, que faran arribar per correu electrònic a l’empresa Tunstall Televida, gestora del servei, les dades de les persones que volen tenir-lo. Per tant, seran els serveis socials municipals els que derivaran a les persones i en cap cas serà un telèfon obert al conjunt de la població".

És un servei totalment gratuït tant per a les persones usuàries com per als ajuntaments i estarà en funcionament mentre la situació d’excepcionalitat ho requereixi. El nou servei ja està en marxa en els municipis de la Conca d’Òdena: Igualada, Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui des d’ahir dilluns, 16 de març, i demà dimecres es posarà en marxa a la resta de municipis de la província de manera progressiva.

El Servei Local de Teleassistència atén un total de 10.235 trucades

Des del dia 12 de març l'SLT ha atès un total de 10.235 trucades de les quals el 10% estan relacionades amb el COVID-19 i s’han atès 1.448 trucades d’emergència, moltes de les quals relacionades amb aquesta malaltia. Així mateix, actualment el servei està fent un seguiment molt estret de les 121 persones usuàries que tenen el virus confirmat o que es troben en aïllament preventiu. 

Edicions locals