La deixalleria de Montornès reconvertirà els seus usos i instal·lacions

El Consorci de Residus i l'Ajuntament treballen en un projecte pilot per renovar l'equipament

Societat

La deixalleria de Montornès reconvertirà els seus usos i instal·lacions
La deixalleria de Montornès reconvertirà els seus usos i instal·lacions | Ajuntament de Montornès

El Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Montornès duran a terme un projecte pilot a la deixalleria montornesenca per tal de millorar les seves instal·lacions i reconvertir-les en un espai d'intercanvi i formació. Aquesta actuació es vol realitzar, a la llarga, a totes les deixalleries de la comarca.

La deixalleria de Montornès, situada a un espai del Polígon Industrial de Montornès Nord, serà pionera a l'hora de realitzar aquesta reconversió de les seves instal·lacions. L'Ajuntament ha començat a treballar en la redacció d'un projecte per a la seva reestructuració, que comptarà amb una renovació dels usos i els emplaçaments de la deixalleria. Això es durà a terme a través d'un programa pilot que convertirà l'equipament en un espai més accessible per als usuaris. A més, també vol esdevenir un espai d'intercanvi i un espai de formació.

L'alcalde José A. Montero afirma que el projecte vol impulsar "una nova deixalleria, amb un nou model, que ens permet fer un pla pilot a Montornès que pugui ser la referència per a la renovació del conjunt de deixalleries", apuntava en declaracions a Vallès Visió. L'alcalde planteja el futur equipament com un espai d'intercanvi d'usos, amb la possibilitat de reutilització de determinats residus i també amb espais formatius de sensibilització cap a la població, molt més vinculats a un entorn natural. També es vol millorar la seguretat per evitar destrosses en les instal·lacions.

El projecte es durà a terme a través d'un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Montornès, el Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Oriental i l'Agència Catalana de Residus. Al llarg d'aquest any es començarà a redactar el projecte que, l'any que ve, es començarà a implantar. L'objectiu principal és realitzar aquesta renovació a la resta de deixalleries de la comarca, actualment, una vintena, la majoria de les quals tenen uns trenta anys d'antiguitat.

Albert Camps, president del Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Oriental, deia que "les deixalleries van ser construïdes i pensades a finals dels anys noranta, ara han canviat moltes coses i hem de fer un replantejament d'aquestes instal·lacions".

 

 

Edicions locals