Aprovada la pujada de la taxa del CEM de Montornès pel pròxim any

Finalment, la taxa per la recollida de residus queda congelada per manca d'acord

Política

Aprovada la pujada de la taxa del CEM de Montornès pel pròxim any
Aprovada la pujada de la taxa del CEM de Montornès pel pròxim any | Ferran Figueras

Montornès del Vallès

L’Ajuntament de Montornès ha aprovat la pujada de les taxes del Complex Esportiu Municipal per a l’any 2020. En concret, s’apuja el preu un 7% –que equival a uns 2,5 euros per als majors de 30 anys–, s'amplia també l’edat dels joves beneficiaris de descompte de 25 a 29 anys i es diferencia entre dues quotes: les de residents i les de no-residents.

Així doncs, la quota de les persones que no estiguin empadronades a Montornès pujarà uns 100 euros anuals, un increment que, segons la regidora d’Hisenda Natàlia Segura, “es fa per poder fer front a la despesa i que no l’hagin de pagar els ciutadans de Montornès”.

Congelació de la taxa de residus

La taxa del Complex Esportiu Municipal Les Vernedes era part del punt que es va retirar del ple d'ordenances per la manca d'acords. Dijous s'aconseguia tirar endavant la nova taxa del CEM –amb els vots a favor del govern municipal, les abstencions del PP, PSC i C’s i el vot negatiu de Més per Montornès i Montornès per la República– però no va passar a aprovació la de les escombraries, un desacord que farà que el rebut de la recollida de residus es congeli i es mantingui per a l'any vinent malgrat que la voluntat de l'equip de govern era modificar-la per ajustar els costos després del canvi en el servei de recollida" i en previsió dels futurs augments dels cànons de dipòsit i tractament de residus. La pujada que no va aconseguir el vistiplau de cap partit de l'oposició proposava una pujada lineal d'un 6%, i en cases unifamiliars a més del 6%, d'uns 20 euros més, una pujada "que no és exagerada però que permet cobrir la despesa d'aquest servei", justificava fa uns dies l'alcalde, José Antonio Montero.

D'altra banda, a l’inici del ple la regidora de Polítiques d’Igualtat, Ana Madrona, va llegir un text referent a la celebració el pròxim 25 de novembre al Dia contra Violència de Gènere.

Rebutjada la moció presentada per Montornès per la República

Un dels punts del ple que va suscitar més debat va ser una moció que presentava el grup Montornès per la República – Primàries Catalunya en rebuig a la sentència del procés per part del Tribunal Suprem. Aquesta demanava a l’Ajuntament que manifestés el rebuig a la sentència i reclamés la llibertat dels presos i exiliats entre d’altres.

Alhora demanava que l’Ajuntament pengés una pancarta amb el lema: Llibertat presos polítics i retorn dels exiliats, i que no fos retirada fins que es fes efectiu aquest alliberament. La moció no va tirar endavant i només va rebre el suport de Més per Montornès i el mateix grup que la presentava, tota la resta del consistori va votar en contra.

Miguel Ángel Alvarado del Partit Popular manifestava en un escrit que va llegir que “des de l’Ajuntament de Montornès hem de ser garants de tots el qui representem per igual i fer que tots seguim dins la legalitat vigent. La col·locació de pancartes o símbols que no representen a tothom pot ser causa de divisió entre els ciutadans”.

Per la seva part Ángeles Menchén de Cs va destacar que “no som ningú per rebutjar aquesta sentència i ni votar és un delicte ni a aquestes persones se’ls està jutjant per les seves idees”. Joffre Giner de Més per Montornès, en el seu torn de paraula, va manifestar el seu suport a la moció afirmant que “condemnar nou demòcrates a un segle de presó per posar urnes és una barbaritat”, alhora que deia que “és un càstig i una venjança i pensem que la moció té sentit”.

Eva Díaz del PSC subratllava l’existència de la separació de poders i que tot i que la sentència “és opinable, calen recursos i és hora d’obrir una nova etapa, de parlar, de diàleg amb la llei i sense voler imposar unes premisses falses com que existeix el dret a l’autodeterminació o que hi ha presos polítics”.

L’alcalde, José Montero, va exposar que com a govern ja van emetre una resolució aprovada conjuntament amb el PSC i per la qual van rebre "moltes felicitacions per part de veïns i veïnes del municipi". Reivindicava però un diàleg i negociació per “obrir una nova etapa exercint les responsabilitats de tothom”.

Edicions locals