El castell de Sant Miquel i Mons Observans celebren aquest cap de setmana les jornades europees del patrimoni

Ambdós elements són considerats Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, la màxima categoria de protecció en el camp del patrimoni

Cultura

El castell de Sant Miquel i Mons Observans celebren aquest cap de setmana les jornades europees del patrimoni.
El castell de Sant Miquel i Mons Observans celebren aquest cap de setmana les jornades europees del patrimoni. | Mons Observans

Montornès del Vallès

Aquest cap de setmana dels dies 12 i 13 d'Octubre, Montornès s'ha adherit un any més a les Jornades Europees del Patrimoni fent activitats als dos elements patrimonials més destacats del municipi, el castell de Sant Miquel i el jaciment romà Mons Observans. Tant el castell com el jaciment són considerats Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Dissabte arrencarà la jornada al Castell de Sant Miquel amb una visita guiada, a més de descobrir les característiques de l'emplaçament es donaran a conèixer els detalls del projecte de restauració que s'hi està duent a terme.

A les 11 h començarà des del pati d'armes que s'hi podrà accedir o bé pujant a peu o amb un micro bus on cal reservar plaça al correu gestipatrimoni@montornes.cat o al telèfon 93 113 90 07, sortirà davant de l'Ajuntament a les 10 h.

Pel que fa al diumenge, serà el torn de Mons Observans amb un espectacle de titelles inspirat en l'antiguitat clàssica. La Companyia teatral La Genovesa representarà l'obra "Marc Antoni i Cleòpatra", una història per a tots els públics, serà a les 12 h. Abans, a les 11 h, es farà també una visita guiada i teatralitzada per les restes del jaciment.

Edicions locals