El cor del teatre Margarida Xirgu comença a bategar

Unes 1.200 persones van participar en l'estrena del nou equipament cultural

Cultura

El cor del teatre Margarida Xirgu comença a bategar
El cor del teatre Margarida Xirgu comença a bategar

El teló del reformat teatre Margarida Xirgu s'alçava dissabte amb un èxit rotund de públic. Més de 800 veïns van participar en les visites al nou equipament, que, després de tres anys d'espera pels problemes sobrevinguts amb les obres, obria les seves portes amb una festa en què les entitats del municipi vinculades a les arts escèniques esdevenien els veritables protagonistes.

"La Remençada, la Coral La Lira, l'escola de música... això és el teatre Margarida Xirgu. Nosaltres hem fet unes parets però la vivesa li dóna la gent que avui l'omplia", deia emocionat l'alcalde de Montornès, José A. Montero.

Membres de la Cia. del Gobern, encarregats de dinamitzar la festa d'inauguració i les visites, van guiar els veïns pels budells del teatre: la sala principal, amb 402 butaques retràctils que permeten l'ús de la sala lliure de la grada; les bambolines i els camerinos, i, a la planta baixa –l'antiga discoteca Stoping– una sala gran polivalent, la sala petita i espais de magatzem.

"Es pretenia optimitzar la sala principal amb la grada retràctil però amb la qualitat de confort, so i audiovisual adient per poder tenir una programació teatral i musical potent. L'altra ambició era fer de la sala inferior un espai d'usos complementaris amb un aforament també alt. Aquesta combinació ha estat un encert", deia l'alcalde.

I a cada espai visitat, una petita actuació gràcies a la col·laboració de l'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre, la Remençada, la Comissió de Pecats del Carnaval i la Coral de La Lira, que van donar vida a cadascun dels racons del nou teatre.

El nou teatre Margarida Xirgu, que també ha suposat la reforma de tot l'entorn i el canvi d'ubicació de l'entrada principal que ara es fa per la plaça, se suma a l'espai escènic de l'Espai Montbarri, que continuarà oferint programació cultural. "Volem acostumar la gent a què tenim dos espais teatrals de gran qualitat. La voluntat és que es complementin i que l'oferta sigui diversificada i equilibrada a tots dos espais", apuntava Montero.  

El cap de setmana d'obertura s'arrodonia diumenge amb l'espectacle de clown Guillem Albà & La Marabunta, que va omplir la sala gran del teatre en la seva estrena oficial.

Edicions locals