Les monedes socials el primer tema per inaugurar la segona Fira de l'Economia Social i Solidària

Can Saurina ha acollit aquesta primera xerrada que ha comptat amb l'exemple d'una moneda del Baix Montseny

Societat

Les monedes socials el primer tema per inaugurar la segona fira de l'economia social i solidària
Les monedes socials el primer tema per inaugurar la segona fira de l'economia social i solidària | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

La segona Fira de l'Economia Social i Solidària s'ha iniciat amb una taula de treball sobre les monedes complementàries. Aquesta primera proposta ha acollit una desena de persones a Can Saurina aquest dimecres per conèixer que són i com són les monedes complementàries o socials.

La Cooperativa Coodin ha introduït a les persones assistents en el món de les monedes socials o complementàries com a sistema alternatiu de bescanvi per tal de satisfer les necessitats dins d'una comunitat. D'aquesta manera generen dins una localitat o territori un intercanvi de treball, coneixements o compra de productes o serveis.

Jesús Mir, secretari de Coodin explica que el que fan des de la cooperativa "és un projecte singular d'enfortiment de l'economia social a través de les monedes complementàries". A través d'aquestes xerrades com la d'ahir a Montornès presenten de forma genèrica el que és una moneda complementària i exemples d'arreu del territori i en vigor a Catalunya.

En l'activitat s'ha organitzat una taula de treball amb preguntes a l'aire on la gent ha pogut participar i aportar la seva. També s'ha proposat com treballar amb els col·lectius, entitats i persones sobre les necessitats de finançament que tenen i com aquest model de moneda social podria servir per finançar els seus projectes.

Rosa Rocabayera de la Xarxa d'intercanvi de Gota en Gota ha presentat el funcionament de la seva moneda de la qual n'és representant. La Gota és una moneda social que funciona al territori del Baix Montseny i que va néixer entre les poblacions de Llinars, Sant Antoni de Vilamajor i Cardedeu.

Rocabayera ha explicat l'objectiu de la moneda social, "el que es vol amb ella és dinamitzar l'economia local i donar la facilitat perquè puguin sortir nous projectes sense fer l'enorme despesa que es demana des del sistema capitalista".

Edicions locals