Més d'una seixantena de persones commemoren el segon aniversari de l'1 d'Octubre

Montornès per la República – Primàries Catalunya, ERC de Montornès , Jovent Republicà, el PDeCat i l'ANC s''han unit per l'efemèride

Política

Més d'una seixantena de persones commemoren el segon aniversari de l'1 d'Octubre.
Més d'una seixantena de persones commemoren el segon aniversari de l'1 d'Octubre. | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

Aquest dimarts 1 d'octubre s'ha commemorat a la plaça de l'Ajuntament el segon aniversari del referèndum per la independència celebrat l'1 d'octubre del 2017. En un acte unitari organitzat per l'ANC on han assistit més d'una seixantena de persones i s'han aglutinat les forces polítiques independentistes de Montornès, ERC, Jovent Republicà, PDeCat i Montornès per la República – Primàries Catalunya i la mateixa ANC.

L'acte s'ha iniciat amb la lectura d'uns poemes reivindicatius a càrrec del poeta local Xavier Bertran que ha volgut transmetre que "estem segurs dels nostres objectius, segur que la història treballa a favor nostre i és una mica el que cal recordar en cada moment", ha manifestat.

Posteriorment s'ha llegit un manifest signat unitàriament per totes les forces independentistes, una carta des de la presó de Lledoners signada conjuntament entre Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i un manifest de la secció local de l'ANC. Per acabar s'han cantat els segadors.

Jaume Casanovas regidor al consistori de Montornès per la República – Primàries Catalunya ha manifestat que l'1 d'octubre "és una cosa que va quedar pendent, un referèndum que vam fer amb un resultat i que després no s'ha implantat i així estem encara lluitant després de 2 anys".

Per la seva part Joffre Giner en nom d'ERC de Montornès ha volgut apel·lar al record d'aquell 1O, "que es va aconseguir que fos un èxit, aquella comunió entre tots, institucions, entitats, partits, entre tot el poble que va permetre que aquell dia mantenir un referèndum malgrat la repressió brutal que va causar un miler de ferits".

També hi era present Josep Maria Lecina del PDeCAt que ha subratllat que "en dos anys no s'ha vist que s'hagi avançat res que el mandat del poble va decidir, és un punt i seguit, no un punt final i esperem que passin els esdeveniments que han de venir i el poble decidirà més endavant el que facin els polítics".

Ricard Gil com a portaveu de la secció local de l'ANC ha volgut agrair en finalitzar l'acte a tots els representants locals de l'Ajuntament, "tota la gent de l'1 d'octubre i tothom que tenim memòria del dia que vam passar al Vinyes Velles amb centenars de persones davant les portes, aquell dia ho va canviar tot", ha sentenciat.

Edicions locals