Presó comunicada sense fiança pels dos membres del CDR detinguts a Mollet i Sant Fost

El jutge els investiga per delictes de pertinència a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i conspiració per causar estralls.

Societat

La fiscalia de l'Audiència Nacional demana presó comunicada sense fiança per als set membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) detinguts des de dilluns i que han estat interrogats aquest dijous, entre ells els dos homes veïns de Mollet i de Sant Fost.

Segons l'ACN, el titular del jutjat d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, els investiga per delictes de pertinència a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i conspiració per causar estralls. El magistrat considera que hi ha indicis que els set arrestats formen part d'ERT (Equips de Resposta Tàctica), "una organització amb una estructura jerarquitzada que pretén instaurar la república catalana per qualsevol via, incloses les violentes".
 
El jutge no incorpora el delicte de rebel·lió que constava a la nota que va difondre dilluns la fiscalia. García Castellón entén que la "gravetat de les penes que comporten els delictes que se'ls imputen, la capacitat de destruir proves", la possibilitat de fugida i de reiteració delictiva justifiquen la presó.
 
El magistrat ha adoptat les mesures cautelars que sol·licitava la fiscalia que ha demanat presó incondicional per a tots ells i els ha acusat de delictes de tinença d'explosius, conspiració per a estralls i integració a organització terrorista "amb la finalitat de subvertir l'ordre constitucional i alterar greument la pau pública".
 
Per la seva banda, els lletrats d'Alerta Solidària, que porten la defensa de cinc d'ells, han intentat demostrar durant l'interrogatori que la seva entrada a presó no era necessària, ja que són "persones normals".
 
L'interrogatori dels set arrestats ha començat a les 11 h amb la declaració dels dos amb advocats d'ofici. Les declaracions s'han fet per separat i, a banda del magistrat del jutjat d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, només han estat presents cadascun dels acusats amb el seu advocat i el fiscal Miguel Ángel Carballo, ja que el cas està sota secret de sumari. Els cinc detinguts amb lletrats d'Alerta Solidària només han respost les preguntes de la defensa.

Edicions locals