La Taula per la Igualtat inaugura el nou curs amb una xerrada sobre gènere No Binari

Amb el títol "Cauen les venes dels ulls" i juntament amb l'Associació Filigrana la proposta ha acollit una vintena de persones

Societat

La Taula per la Igualtat inaugura el nou curs amb una xerrada sobre gènere No Binari
La Taula per la Igualtat inaugura el nou curs amb una xerrada sobre gènere No Binari | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

La Taula per la Igualtat ha iniciat el nou curs amb la xerrada i exposició "Cauen les venes dels ulls" a l'espai Cultural Montbarri. Una proposta que juntament amb l'associació Filigrana ha servit per reflexionar i conèixer més sobre el gènere No Binari. A l'acte hi ha assistit prop d'una vintena de persones.

A través primer d'un recorregut fotogràfic s'ha introduït el tema, acompanyat també de textos personals i en primera persona sobre el testimoni d'una persona de gènere No Binari. Un cop la visualització de les imatges i dels textos s'ha procedit a fer una taula rodona on les persones assistents han pogut preguntar sobre el tema a la persona protagonista de les imatges i dels textos.

En el títol de la xerrada, "Cauen les venes dels ulls", els organitzadors han volgut donar importància a les paraules que acompanyen la simbologia transgressora de l'activitat que s'ha dut a terme, d'aquesta manera utilitzen venes i no benes, en al·lusió a la sang i al codi genètic que defineix als éssers vius.

El gènere No Binari "és un tercer gènere en el qual no et sents ni home ni dona" expliquen des de l'associació Filigrana. Subratllen també que aquest tipus de xerrada serveix "per donar a conèixer aquest tercer gènere i apropar aquesta realitat a les persones i a través d'una exposició visual pensem que és una bona manera que les persones ho puguin conèixer".

Filigrana és una associació que treballa sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere per tota la Catalunya Central. Fa xerrades i tallers sobre perspectiva de gènere i amb voluntat de visibilitzar el col·lectiu LGTB+, "per contribuir a la seva normalització en la societat".

Edicions locals