Montornès lamenta la mort de Manuel Cruz, un dels fundadors del Centro Cultural Andaluz

Va ser un dels fundadors del Centro Cultural Andaluz i regentava la xurreria ubicada a Montornès Nord

Societat

Manuel Cruz en el Centro Cultural Andaluz.
Manuel Cruz en el Centro Cultural Andaluz. | Centro Cultural Andaluz

Montornès del VallèsFerran Figueras

Manuel Cruz va morir aquest passat dimarts a l'edat de 89 anys per les conseqüències derivades d'un ictus. Cruz era molt conegut a Montornès, ja que va ser un dels socis fundadors del Centro Cultural Andaluz i perquè portava la xurreria del barri de Montornès Nord.

Cruz originari del poble de Villamartín a la província de Cadis, Andalusia, va ser un dels fundadors l'any 1987 el Centro Cultural Andaluz de Montornès a la primera ubicació que va tenir, després també va ser present quan l'Ajuntament va cedir els terrenys on s'ubica actualment al barri de la Bòbila.

Va ser president del CC Andaluz durant vuit anys i posteriorment va formar part de la junta. Antonio Montero, també un dels fundadors del Centro Cultural Andaluz recorda a Cruz com "un home molt lluitador fins a última hora, estimant el Centro Cultural Andaluz i la seva Andalusia natal, es portava bé amb tot el món", "l'emblema major de l'entitat era ell, era un totterreny", afegeix.

A més, per aquest diumenge des del Centro tenien preparat un reconeixement sorpresa per a Manuel Cruz, amb un espectacle de cantaores i la instal·lació d'una placa commemorativa. L'entitat ha decidit ajornar-ho per més endavant.

Cruz també era conegut al poble perquè va ser qui va obrir la xurreria de Montornès Nord, que més endavant va passar a mans dels seus fills fins que van començar les obres del carrer Llibertat quan la van retirar a causa d'aquestes.

Edicions locals