Els Bartomeus guanyen la primera batalla de penyes que se celebra a Montornès

El castell de focs de dilluns posava el punt i final a un programa de festa major amb més d'una vuitantena d'actes

Cultura

Moment de la caiguda de Pere Anton a la Dansa de la Batalla.
Moment de la caiguda de Pere Anton a la Dansa de la Batalla. | Segis Gómez

Montornès del VallèsFerran Figueras

Dilluns va finalitzar la festa major de Montornès 2019, el castell de focs va marcar el punt final a cinc dies amb prop d'una vuitantena d'activitats per a totes les edats. La batalla de penyes, novetat d'enguany, ha tingut Els Bartomeus com a guanyadors.

La penya Els Bartomeus va guanyar 3 de les 4 proves, la donació de sang, el foto reclam i la Moguda Panda. Per la seva banda, els Pere Antons van guanyar la guerra de globus i els punts finals donats pel jurat, format per l'organització de La Remençada, van donar la victòria a la penya d'Els Bartomeus. Finalment la prova de l'estirada de corda no es va poder realitzar, ja que es va trencar. 

Des de Bartomeus estan molt contents de ser els primers a guanyar la primera batalla que es fa i han afegit que el repte "li dóna emoció a la festa major". La Penya Pere Anton lamenta la derrota però expliquen que "Els Bartomeus han guanyat les proves però nosaltres ens hem emportat la festa major perquè hem fet més activitats, hem gaudit moltíssim".

La Colla de Geganters de Montornès també ha estat d'enhorabona, ja que ha celebrat la seva 30a Dansa de la Batalla i ha sigut tot un èxit. La plaça Joan Miró es va omplir de gom a gom per veure la batalla entre els gegants Pere Anton de Rocacrespa i el pagès Bartomeu Sala. De fet força abans que comencés la Dansa de la Batalla la plaça ja estava plena, tot i que la cercavila encara estava en marxa.

Des de la Colla de Geganters estan molt satisfets per com ha anat aquest 30è aniversari i la festa major en general: "La colla ha estat molt participativa a tots els actes. La gent com sempre amb una resposta molt gran, tothom ha sortit al carrer".

El pregó a càrrec de Tortell Poltrona va donar el tret de sortida divendres a la gresca que va continuar amb la tradicional cremada de l'Ajuntament, a càrrec del Ball de Diables i Drac per engegar les celebracions.

Punt final a l'edició del 2019 de la Festa Major de Montornès que ja pensa en la de l'any vinent.

 

Edicions locals