La Dansa de la Batalla arriba al 30è aniversari

Els gegants i els diables montornesencs seran els protagonistes dels actes tradicionals de la programació

Cultura

En Bartomeu i en Pere Anton es veuran les cares un cop més en la batalla a la plaça Joan Miró
En Bartomeu i en Pere Anton es veuran les cares un cop més en la batalla a la plaça Joan Miró

La Colla de Geganters de Montornès està d'aniversari, la seva famosa Dansa de la Batalla arriba als 30 anys igual que els de la seva colla. Durant tot aquest any han estat celebrant diversos actes per commemorar l'efemèride, participant en activitats o organitzant-ne de noves com la Holi Run.

Aquest dissabte passat ja van arrencar amb una exposició fotogràfica a Can Saurina sobre els 30 anys de la Colla, i que encara es pot visitar fins al dissabte 28 de setembre, de dimecres a divendres de 17 a 21 h i els dissabtes de 10 a 14 h.

Des de la Colla de Geganters estan "preparats, esperant que faci bon temps i amb moltes ganes de la Festa Major i de tots els actes on participarem, la dansa de la batalla la tenim molt encetada ja", expliquen des de la Colla.
A més, com a novetat d'enguany faran també un ball durant el pregó i diumenge abans de la cercavila estrenaran un ball nou. I no seran l'únic que estrenaran, ja que els Gegants portaran per Festa Major unes faldilles noves.
Tot arrencarà divendres a les 19:30 amb el Seguici popular amb la Colla de Geganters, el Ball de Diables i Drac, en Xiong de l'Espai Panda, la gegantona de la Llar d'infants el Lledoner i la geganta Margarida Olivera. Un cop finalitzi hi haurà el tradicional espectacle piromusical de la Cremada de l'Ajuntament.

Culminaran la festa diumenge amb plantada i la 30a trobada de Gegants amb les colles geganteres de Salou, barri de l'Havana de Mataró, Sant Vicenç dels Horts, Vilanova del Vallès, La Roca del Vallès, Horta de Sant Joan i Lliçà d'Amunt. Tot seguit hi haurà la Cercavila amb l'acompanyament de la xaranga tradicional Xarop de Canya i en acabar la Dansa de la Batalla entre Bartomeu Sala i Pere Anton de Rocacrespa

Els Dracs també d'aniversari

D'altra banda, i igual que els gegants, El Ball de Diables i Drac de Montornès també està d'aniversari. Les seves figures fan anys, el Drac Petit en fa 10 i sortirà pel correfoc infantil de dissabte per celebrar-ho i el Drac Ceballot en fa 25 i sortirà al Correfoc gran a les 22:30, amb la colla convidada dels Diables de Granollers.
A més, els diables també són els encarregats de l'emblemàtica cremada de l'Ajuntament i dels versots satírics de festa major

Edicions locals