Gresca al carrer per tancar l'estiu

La festa major de Montornès arrencava aquest dijous i s'hi estarà fins al dilluns

Cultura

Gresca al carrer per tancar l'estiu
Gresca al carrer per tancar l'estiu

Montornès celebra la festa major amb tot un cap de setmana per gaudir de les més de 80 propostes i activitats per a totes les edats. Aquest any, a més, una de les entitats del poble està de celebració: la Colla de Geganters de Montornès fa 30 anys i porta tot el 2019 celebrant-ho però l'acte central serà la Dansa de la Batalla, un dels seus espectacles més importants, que es podrà veure diumenge.

També estan d'aniversari el Drac Ceballot, que fa 25 anys i el Drac Petit, que en fa una desena, del Ball de Diables i Drac de Montornès, que, juntament amb els gegants posaran el toc tradicional a la festa.

Entre les novetats d'enguany i seguint el model d'altres municipis, les penyes Pere Anton i Els Bartomeus competiran en cinc proves diferents durant tota la celebració.

El pregoner d'aquestes festes serà el pallasso Tortell Poltrona, fundador de l'entitat benèfica Pallassos Sense Fronteres. Amb ell es farà aquest divendres el tret de sortida oficial a la celebració.

La música seguirà sent un element indispensable de les festes amb el grup Oques Grasses com a caps de cartell o la banda de versions La Loca Histeria. També es farà ressò del talent local amb els grups Gürtel Club i Local Inside i els Dj's El Wateke i Dj Alain i Rubén. Tots els racons del poble quedaran plens de música també amb Tapeo Sound System que actuarà a la Fontapa o les orquestres Rosaleda, Maravella i Boogie Woogie a la Carpa Polivalent El Sorralet.

Edicions locals