Benvic entra en la indústria del compostatge de reciclatge

La companyia, amb planta a Montornès, ha adquirit l'empresa Ereplast

Economia

Benvic entra en la indústria del compostatge de reciclatge
Benvic entra en la indústria del compostatge de reciclatge

Montornès del Vallès

Benvic, empresa dedicada al compostatge amb planta a Montornès, ha signat l’adquisició de l'empresa Ereplast, un especialista francès en el reciclatge de residus plàstics industrials. Amb aquesta transacció, Benvic confirma la seva ambició de liderar el desenvolupament de la indústria europea de reciclatge de PVC.

Creada el 2004, Ereplast té una facturació d’1,4 milions d’euros, el 95% dels quals generat per la seva activitat amb PVC. Amb seu a Porcieu-Amblagnieu, actualment el seu lloc de producció recicla aproximadament 2.000 tones de PVC a l'any, principalment en aplicacions rígides.

Segons fonts de Benvic, l’adquisició marca una nova fita per a la companyia en el seu posicionament com a líder i agent pioner en la indústria del compostatge europeu. El grup continua implementant la seva estratègia de creixement després de la recent adquisició d’Alfa PVC, un important fabricant de compostos a Polònia, les seves inversions en biopolímers mitjançant l’adquisició de Plantura i l’operació d’una nova línia de compostatge dedicada al seu lloc de Ferrara a Itàlia, així com l'adquisició de Mondenplast Medical, especialista en compostos de PVC per a aplicacions mèdiques.

“Estem encantats d’incorporar Ereplast, amb qui ja treballem des de fa diversos anys. Amb aquesta adquisició a França, Benvic confirma les seves ambicions al mercat europeu de reciclatge de PVC i el seu compromís amb un enfocament eco-responsable", apunta Luc Mertens, president i conseller delegat de Benvic. Mertens afegeix que Benvic inclourà ara una oferta de productes reciclats en l’oferta de productes, "enfortint la nostra posició de soci estratègic per als nostres clients actuals i futurs en el camp de les solucions sostenibles", indica.

Benvic participarà en el cicle de vida del producte de PVC tot participant i donant suport a la recollida de reciclatge tant de les operacions industrials directes i indirectes del client com del final del cicle de vida del producte. "El desenvolupament d’una forta recollida al llarg de la cadena de valor és fonamental per fer créixer el mercat de reciclatge i avançar cap als objectius europeus en termes d’economia circular", apunten fonts de Benvic.

Es preveu que tanqui l'adquisició d'Ereplast es tanqui a finals de setembre.

Edicions locals