Grècia, el toc d'inspiració de les postres de la festa major

Per tercer any consecutiu, el pastisser Jaume Viñallonga n'és el creador

Cultura

Grècia, el toc d'inspiració de les postres de la festa major
Grècia, el toc d'inspiració de les postres de la festa major

Els montornesencs  podran gaudir aquest cap de setmana de les postres de la festa major d'enguany. La iniciativa culinària arriba a la seva tercera edició repetint col·laboració. La penya Pere Anton i el pastisser Jaume Viñallonga, de la pastisseria que porta el seu cognom, tornen a impulsar el projecte incorporant algunes novetats.

Les postres d'enguany estan fetes amb una mousse lleugera de iogurt, una compota tendra de préssec amb vainilla i una gelatina de menta amb un toc de rom. Una recepta que busca ser saludable i equilibrada i que com l'any passat, és baixa en sucres i greixos.

El toc diferencial de les postres d'aquesta edició el posen les muses: "Per preparar la recepta em vaig inspirar en un plat que vaig menjar a Grècia, amb la meva dona que estava fet amb formatge feta, menta i préssec i quan em van dir de dissenyar les noves postres vaig pensar en reproduir-lo canviant el formatge pel iogurt", va explicar Jaume Viñallonga durant la presentació oficial de les postres que es va fer dimecres.

Durant l'acte, el pastisser també va tenir paraules d'agraïment pels membres de l'organització per la confiança dipositada en ell i el seu equip per preparar de nou les postres: "Pel meu equip és un repte que agafem cada any amb moltes ganes i il·lusió", va afirmar Viñallonga qui durant la presentació va estar acompanyat de la regidora de Festes, Mercè Jiménez i alguns representants de la penya Pere Anton, així com molts veïns i veïnes curiosos que no es volien perdre el primer tast.

Aquestes postres no van ser les úniques que es van donar a tastar dimecres. Com a novetat, el sabor de les festes s'ha estès, en aquesta edició, a d'altres dolços. El pastisser montornesenc ha afegit un gelat i un croissant a les seves creacions.   
Tots aquests productes es podran tastar a partir d'aquest cap de setmana i durant els dies de la festa major.

Aquest és el tercer any consecutiu que la penya Pere Anton i el pastisser Jaume Viñallonga presenten les postres de la festa major de Montornès. Un element gastronòmic que com afirmen des del consistori: "Dona la mà a la cultura popular del municipi i cada any es reinventa buscant sorprendre al públic amb nous sabors i textures".

Edicions locals